Αλογοσκούφης: Αύξηση 14,4% σε έσοδα Φεβρουαρίου

Αύξηση 14,4% εμφάνισαν τα έσοδα του προϋπολογισμού το Φεβρουάριο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ. Εξάλλου, από φέτος τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή το μέτρο των προσυμπληρωμένων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Αλογοσκούφης: Αύξηση 14,4% σε έσοδα Φεβρουαρίου
της Ελενας Λάσκαρη

Αύξηση 14,4% εμφάνισαν τα έσοδα του προϋπολογισμού το Φεβρουάριο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ.

Εξάλλου, από φέτος τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή το μέτρο των προσυμπληρωμένων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα από μια και μόνο πηγή.

Οι φορολογούμενοι αυτοί αντί για το έντυπο της δήλωσης θα λάβουν συμπληρωμένη τη δήλωσή τους και εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία που αναγράφονται στα στοιχεία δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα περισσότερο.

Παράλληλα φέτος όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν απευθείας ηλεκτρονικά και το εκκαθαριστικό τους σημείωμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τα εργασιακά και ασφαλιστικά ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις αλλά τις στηρίζει, ενώ για το ασφαλιστικό τόνισε ότι το πρώτο μέλημα είναι να συμφωνηθούν οι διαστάσεις του προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v