Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Ζητά συμβιβασμό για την ”απάτη των κλικ”

Η Google δέχτηκε να πληρώσει έως 90 εκατ. δολάρια, προκειμένου να ”καθαρίσει” τη δική της θέση όσον αφορά σε μαζική προσφυγή εναντίον του συνόλου της βιομηχανίας για τις λεγόμενες ”απάτες των κλικ”.

Google: Ζητά συμβιβασμό για την ”απάτη των κλικ”
Η Google δέχτηκε να πληρώσει έως 90 εκατ. δολάρια, προκειμένου να ”καθαρίσει” τη δική της θέση όσον αφορά σε μαζική προσφυγή εναντίον του συνόλου της βιομηχανίας, όπου οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο κατηγορούνται ότι χρεώνουν υπερβολικά ορισμένους διαφημιζόμενους, παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία επισκεψιμότητας.

Η συμβιβαστική λύση που προτείνει η Google αφορά σε όλες τις προσφυγές που εκκρεμούν κατά της εταιρίας για την αποκαλούμενη ”απάτη των κλικ” η οποία χρονολογείται από το 2002.

Η ”απάτη των κλικ” αφορά καταχρήσεις στο πλαίσιο των διαφημιστικών συστημάτων αναζήτησης με στόχο την αύξηση των διαφημιστικών εσόδων.

Συνήθως πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ενός ”τρίτου μέρους” που ”πατάει κλικ” σε ένα διαφημιστικό link, είτε χειροκίνητα είτε με ρομποτικές εντολές, συνέχεια, ώστε να αυξάνονται τα έσοδα από τις προμήθειες για κάθε ”κλικ”.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v