Η μαγεία του Αστραχάν!

Εσείς τι βλέπετε στα όνειρά σας; Ότι είστε πλούσιος; Ότι ζείτε μέχρι τα βαθιά σας γεράματα; Ότι γίνεστε διάσημος; Ένας κερδοσκόπος, όμως, θα ονειρευτεί ότι θα γράψει το πινακίδιο της ζωής του. Ότι θα κάνει μία χρηματιστηριακή πράξη που θα μπορεί να την κορνιζάρει και να τη δείχνει στα εγγόνια του. Τα λεφτά έρχονται και φεύγουν, αλλά το πινακίδιο μένει...

Η μαγεία του Αστραχάν!
Εσείς τι βλέπετε στα όνειρά σας; Ότι είστε πλούσιος; Ότι ζείτε μέχρι τα βαθιά σας γεράματα; Ότι γίνεστε διάσημος; Ένας κερδοσκόπος, όμως, θα ονειρευτεί ότι θα γράψει το πινακίδιο της ζωής του.

Ότι θα κάνει μία χρηματιστηριακή πράξη που θα μπορεί να την κορνιζάρει και να τη δείχνει στα εγγόνια του. Τα λεφτά έρχονται και φεύγουν, αλλά το πινακίδιο μένει...



Σε έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχτεί ότι το προφίλ του trader είναι ίδιο με εκείνο του παίκτη του ιπποδρόμου. Η διαφορά είναι ότι ο παίκτης του ιπποδρόμου ονομάζεται ”αλογομούρης”, ενώ ο παίκτης του χρηματιστηρίου ”επενδυτής”.

Γνωρίζουμε ότι οι εκθέσεις αυτές εκνευρίζουν αφάνταστα διάφορους επαγγελματίες. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε όλες τις επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό το θέμα, μόνο και μόνο για να μην προκαλέσουμε τον θυμό εχθρών και φίλων...



Προσωπικά δεν βρίσκουμε κάτι κακό στους παίκτες του ιπποδρόμου. Και εκείνοι κυνηγούν μια καλή κούρσα. Μια κούρσα που θα δικαιολογήσει όλη τους τη διαδρομή στον χώρο. Ζούνε για την κούρσα, για τη συγκίνηση της στιγμής.

Το βρίσκετε παράλογο; Τι διαφορετικό, δηλαδή, κάνει ο trader; Και μη μας πείτε ότι έχετε γνωρίσει πλούσιο trader. Εμείς, πάντως, δεν έχουμε γνωρίσει πλούσιο ”αλογομούρη”!

Ένας τρόπος υπάρχει για να είναι κανείς πραγματικός επενδυτής και όχι ψυχικά εξαρτημένος από τις διακυμάνσεις του ταμπλό. Να βλέπει την αγορά σε βάθος χρόνου. Να βλέπει τους μεγάλους κύκλους και να αγνοεί τις διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα. Με άλλα λόγια, να κόψει τον ιππόδρομο!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v