Στη Softbank η Vodafone Ιαπωνίας για 15,4 δισ.δολ.

Η ιαπωνική επιχείρηση Internet Softbank ανακοίνωσε ότι δέχτηκε να εξαγοράσει τη μονάδα κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Group στην Ιαπωνία προς 15,4 δισ. δολάρια. Η Vodafone ανακοίνωσε στη συνέχεια πρόγραμμα επιστροφής στους μετόχους 10,5 δισ. δολαρίων.

Στη Softbank η Vodafone Ιαπωνίας για 15,4 δισ.δολ.
Η ιαπωνική επιχείρηση Internet Softbank ανακοίνωσε ότι δέχτηκε να εξαγοράσει τη μονάδα κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Group στην Ιαπωνία.

Το τίμημα της εξαγοράς διαμορφώνεται στα 1,8 τρισ. γεν ή 15,4 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το ακριβότερο leveraged buyout (μοχλευμένη εξαγορά) στον χώρο των ασιατικών επιχειρήσεων.

Η Softbank περιμένει πωλήσεις 2,5 τρισ. γεν ετησίως μετά την απόκτηση της ιαπωνικής μονάδας.

Η Vodafone ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ότι θα επιστρέψει 6 δισ. στερλίνες ή 10,5 δισ. δολ. στους μετόχους μετά την εξαγορά, ενώ αναβάθμισε τους στόχους κερδοφορίας.

Η Softbank, που αποκτά 15 εκατομμύρια συνδρομητές με την εξαγορά, ενδέχεται να ”μοχλεύσει” -δηλαδή να εξασφαλίσει εκ των υστέρων από τα περιουσιακά στοιχεία της εξαγορασμένης εταιρίας- έως 1,2 τρισ. γεν για την εξαγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρυτή της επιχείρησης Μασαγιόσι Σον.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v