Κλιμακώνονται οι ταραχές στο Παρίσι

Βίαια επεισόδια σημειώνονται στο Παρίσι ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας και εκατοντάδες νεαρούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το ”Συμβόλαιο Πρώτης Πρόσληψης.”

Κλιμακώνονται οι ταραχές στο Παρίσι
Βίαια επεισόδια σημειώνονται στο Παρίσι ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας και εκατοντάδες νεαρούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την πρόθεση της γαλλικής κυβέρνηση να εισαγάγει νόμο που επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν χωρίς αποζημίωση και δικαιολογητικά τους νέους κάτω των 26 ετών στα δύο πρώτα χρόνια απασχόλησης.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη Ρεν και άλλες γαλλικές πόλεις. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 46 αστυνομικοί και συνελήφθησαν 200 άτομα.

Το κίνημα των φοιτητών και των μαθητών στη Γαλλία κατά του αποκαλούμενου ”Συμβολαίου Πρώτης Πρόσληψης” έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, και ήδη τα δύο τρίτα των 84 γαλλικών πανεπιστημίων βρίσκονται υπό κατάληψη.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται το Σάββατο σε όλη τη Γαλλία με μεγάλες διαδηλώσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος και τα εργατικά συνδικάτα.

Τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης ζητούν την απόσυρση του νόμου, αλλά ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν επιμένει στην προώθησή του, υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας των νέων που φτάνει το 23%.

Το 68% των Γάλλων τάσσεται πάντως υπέρ της απόσυρσης του νόμου και μόλις το 13% υπέρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v