Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσείς τι αυτοκίνητο αγοράσατε;

Πάει καλά το χρηματιστήριο! Απόδειξη ότι οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι αλλάζουν αυτή την εποχή το αυτοκίνητό τους. Δεν μιλάμε για ακρότητες. Απλώς, αλλάζουν έπειτα από επτά χρόνια αυτοκίνητο. Παρακαλάτε να μην ξεκινήσουν οι ακρότητες, όπως τότε με τα παιδιά με τις Ferrari...

Εσείς τι αυτοκίνητο αγοράσατε;
Πάει καλά το χρηματιστήριο! Απόδειξη ότι οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι αλλάζουν αυτή την εποχή το αυτοκίνητό τους.

Δεν μιλάμε για ακρότητες. Απλώς, αλλάζουν έπειτα από επτά χρόνια αυτοκίνητο. Παρακαλάτε να μην ξεκινήσουν οι ακρότητες, όπως τότε με τα παιδιά με τις Ferrari...

Το 1999 είχε συμβεί το εξής: Οι χρηματιστές έψαχναν να αγοράσουν θέσεις γκαράζ κοντά στο σπίτι τους, προκειμένου να στεγάσουν τα αυτοκίνητα που τους έκαναν δώρο οι πελάτες τους επιχειρηματίες!

Όσο για τους brokers; Έσπευδαν να επενδύσουν σε κόκκινες Ferrari και Porsche τις παχυλές τους αμοιβές. Ειδικά τους τελευταίους δεν πρέπει να τους αδικούμε.

Νέα παιδιά ήταν τα περισσότερα, ανύπαντρα και το σπορ αυτοκίνητο ήταν το πιστοποιητικό της επιτυχίας τους. Στη συνέχεια μπορεί να αναγκάστηκαν να πουλήσουν όσο όσο τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, αλλά η στάση και η συμπεριφορά τους σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.

Γνωρίζουμε χαρακτηριστικά την περίπτωση broker που στα τέλη του 1998 άλλαξε το φιατάκι του με μία ωραία Alhpa Romeo 2000 κυβικών και το φθινόπωρο του 1999 πούλησε την καινούργια Alpha Romeo για να την αντικαταστήσει με μία αστραφτερή Jaguar! Μέσα σ’ ένα εξάμηνο ανατράπηκαν όλες οι ισορροπίες στη ζωή του...

Οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων, λοιπόν, σημειώνουν ρεκόρ αυτή την εποχή στον κόσμο της Σοφοκλέους. Αν είχε δημιουργηθεί σχετικός δείκτης, θα μας έδειχνε νούμερα ανάλογα με εκείνα του πρώτου τριμήνου του 1999!

Αν είστε χρηματιστής και σας ζητήσουν από εταιρία δημοσκοπήσεων στοιχεία για τις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων των συνεργατών της εταιρίας σας, εσείς θα ξέρετε.

Θα είναι ο ”Χαμαιλέων” μεταμορφωμένος σε δημοσκόπο!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v