Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίβαρο η ΕΤΕ στη πτώση ΟΤΕ-ΟΠΑΠ

Με την Εθνική, κυρίως, κρατά η αγορά την επαφή της με τις 2.200 μονάδες. Σημαντικές πιέσεις στον ΟΠΑΠ, σε διόρθωση και ο τίτλος του ΟΤΕ. Στο 1,5/1 έχει περιοριστεί η σχέση ανοδικών-καθοδικών μετοχών έναντι του αρχικού 8/1.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η Εθνική, πρωτίστως, και λιγότερο ΔΕΗ, AlphaBank, Eurobank, ΤΤ και MIG κρατούν την αγορά σε επαφή με τις 2.200 μονάδες. Δεδομένης της υποχώρησης της μετοχής του ΟΠΑΠ και της αδυναμίας του ΟΤΕ να επιβεβαιώσει από σήμερα την τεχνικότητά του, ο Ftse20 έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των αρχικών κερδών διορθώνοντας από τις 1.122 προς τις 1.106 μονάδες.

Στη μετοχή της Εθνικής οι αγοραστές έχουν, μέχρι τώρα, τον πρώτο λόγο με την τιμή να διαμορφώνεται στα 18,45-18,5 ευρώ (2,8%) με συναλλαγές αξίας 15 εκατ. ευρώ.

Υψηλός ο τζίρος στον ΟΠΑΠ, που διορθώνει κατά 4,6% χαμηλότερα των 20 ευρώ, ενώ ακολουθεί ο ΟΤΕ με 9,4 εκατ. ευρώ στα 11,78 ευρώ. Στη μετοχή του Οργανισμού φαίνεται πως έχουν βγει βραχυπρόθεσμες πωλήσεις με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν πως το νέο πακέτο φόρων θα πλήξει τα έσοδα των ΟΤΕ-Cosmote.

Η μετοχή του ΤΤ κρατά τα 4,55 ευρώ, με την τιμή του δικαιώματος στα 0,71 ευρώ (7,6%) αφού στην αγορά θεωρείται βέβαιη η κάλυψη της α.μ.κ των 529 εκατ. ευρώ. Στα 1,04 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή της Alapis (δες σχετικό θέμα για…επιστροφή στη Νεοχημική), ενώ ο Μυτιληναίος ισορροπεί στα 5,8 ευρώ.

Ισχυρότερη τάση έχει διαμορφωθεί για μετοχές εταιρειών όπως ΣΙΔΕΝΟΡ, Folli-Follie, Forthnet, Ξθμβο, Ιντραλοτ, ΕΥΑΘ, ΓΕΚ/Τέρνα κ.α. όπου θεσμικά και εταιρικά χαρτοφυλάκια έχουν κάθε εύλογο συμφέρον να δουν καλύτερες τιμές προς το τέλος 6μηνου και να εγγράψουν σχετικές υπεραξίες για την ίδια περίοδο.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές έχει αμβλυνθεί θεαματικά, μετά τα πρώτα 30-45΄της συνεδρίασης καθώς το αρχικό 8 προς 1 έχει περιοριστεί στο σχεδόν 1,5 / 1 με 115-120 μετοχές να διατηρούν την ανοδική φορά τους. Ο μέχρι τώρα απολογισμός της συνεδρίασης δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχημος (ούτε βέβαια…υπερθετικός) ωστόσο μία σειρά μετοχών εταιρειών μεσαίας-χαμηλότερης αποτίμησης επιμένει ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v