Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τράπεζες και ΟΤΕ πάνω από τις 2.500 μονάδες

Περνά και πάλι τις 2.500 μονάδες το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με αιχμή τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και επιλεγμένες μετοχές από την Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση. Ανοδικά αντιδρούν περί τις 110 μετοχές.

Με κεκτημένη ταχύτητα από χθες βασικοί δείκτες, μετοχές συνεχίζουν υψηλότερα, με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται πάνω από τις 2.500 μονάδες. Με αιχμή μετοχές του 20άρη, που επίσης επιχειρεί την υπέρβαση αντιδρώντας μέχρι 0,9% προς τις 1.335 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης συντηρείται μέχρι 0,99% υψηλότερα στις 2.521 μονάδες.

Βοηθούν βέβαια και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX πριν από λίγο να ενισχύεται κατά 0,5-0,6%, με την Deutsche Telekom και τον χρυσό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στο ΧΑ η μετοχή του ΟΤΕ αντιδρά κατά 1,6% υψηλότερα προς τα 11,6 ευρώ, με σχετικά αυξημένες συναλλαγές. Να συνεκτιμηθεί πως στη μετοχή του ΟΤΕ τις τελευταίες δυο-τρεις συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σταθερά αυξημένοι τζίροι, που κατά την εκτίμησή μας παραπέμπουν και στην Deutsche Telekom και σε «τρίτο παίκτη».

Υψηλότερα διαμορφώνεται η τιμή της Εθνικής Τράπεζας στα 22,91 ευρώ, της Τράπεζας Κύπρου στα 4,93 ευρώ, της Marfin Popular Bank στα 2,49 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς στα 10,95 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφώνεται υπέρ των πρώτων με περίπου 110 τίτλους να αντιδρούν υψηλότερα.

Η «εκλογική παράμετρος» αποτυπώνεται, μέχρι στιγμής, και σήμερα στο ταμπλό.

Συγκεκριμένα, η μετοχή του Λιβάνη «χτυπά» 20άρι στα 1,08 ευρώ, της Ναυτεμπορικής στα 1,28 ευρώ, του ΔΟΛ στα 3,76 ευρώ. Με απόδοση μεγαλύτερη του 10% οι Δομική Κρήτης, Σέλμαν, Ικτίνος, ενώ ακολουθούν Λανακάμ, Επίλεκτος και Βαράγκης.

Για τη συνέχεια, ζητούμενη παραμένει η συντήρηση της θετικής διάθεσης, κλίματος, της «μόχλευσης» που επιχειρείται σε αρκετές μετοχές εταιρειών και της μεγάλης αλλά και της μεσαίας-χαμηλότερης αποτίμησης.

Επίσης περιμένουμε την… εμφανέστερη ενεργοποίηση του «τρίτου παίκτη» (με την προϋπόθεση πως είναι σωστή η προσέγγιση και η πληροφόρησή μας) στη μετοχή του ΟΤΕ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v