Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ΟΠΑΠ, 3Ε "κρατά" τις 2500 μονάδες

«Κρατά» τις 2.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με αιχμή τον ΟΠΑΠ, σε μια συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών. Κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων σε τραπεζικές μετοχές. Οκτώ μετοχές με κέρδη άνω του 10%.

Υψηλότερα των 2.500 ο Γενικός Δείκτης και σταθερά πάνω από τις 1.300 μονάδες ο FTSE 20 με αιχμή κυρίως τον ΟΠΑΠ.

Συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών- κοντά στα εκατό εκατομμύρια ευρώ- με χαρακτηριστικά την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων στις τράπεζες, το «χτίσιμο» άλλων σε τίτλους εταιρειών του 20άρη αλλά και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε ικανοποιητικό επίπεδο συντηρείται η σχέση ανοδικών προς καθοδικές με περίπου 110-115 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά, ακραίες διακυμάνσεις να σημειώνονται και σήμερα (δίνοντας αναμφίβολα το…χρώμα τους στην αγορά) και ορισμένους να επιμένουν στο «στοίχημα των εκλογών».

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της συνεδρίασης η διάθεση αρκετών παικτών να κατοχυρώσουν κερδοφόρες τραπεζικές θέσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ενδεικτική της τακτικής που ακολουθούν σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο.

Δεν αποκλείεται κινήσεις ανάλογης ταχύτητας, όπως αυτές που παρατηρούνται λόγου χάρη στην Εθνική Τράπεζα να συνεχιστούν ωστόσο θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε πως ορισμένοι «χτίζουν» θέσεις με ορίζοντα τις επόμενες εβδομάδες, που μεσολαβούν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ με αντίδραση 2,5% στα 17,71 ευρώ είναι η κύρια αιχμή της αντίδρασης με τον ΟΤΕ στα 11,5 και την ΔΕΗ στα 15,4 ευρώ να ακολουθούν. Ανοδικά αντιδρούν η Coca Cola 3E στα 16,02, τα ΕΧΑΕ στα 8,25, Intralot στα 4,67 ευρώ.

Από τις 110-115 μετοχές, που αντιδρούν οκτώ ξεπερνούν το 10% (Λανακάμ, Χ.Κ. Τεγόπουλος, Σέλαμν, Ναυτεμπορική, Ικτίνος, Δομική Κρήτης, Λιβάνης, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες) περί τις 35 υψηλότερα του 4% ενώ ακολουθεί πλήθος μετοχών.

Για τη συνέχεια ζητούμενη είναι η συντήρηση της τάσης για FTSE 20 και ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ, η παραμονή του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.493 μονάδων (οπωσδήποτε σε κλείσιμο) σε συνδυασμό με παραμονή της Εθνικής Τράπεζας πάνω από τα 22,60 ευρώ.

Προσώρας στην Φρανκφούρτη ο DAX αντιδρά κατά 0,4% ενώ τα Συμβόλαια παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα του Dow Jones κατά 0,9% στις 9.504 και προς τις 1.023 μονάδες για τον 500.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v