Κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες

Διευρύνονται οι απώλειες για τον ΓΔ μετά τις 16:00, με την κατοχύρωση θέσεων στις τράπεζες να εντείνεται με απώλειες άνω του 4%. Στα 21,3 ευρώ η ΕΤΕ με πτώση 3,5%. Κόντρα στην τάση με "άλμα" 6,7% η Coca Cola.

Σε ρευστοποίηση θέσεων ξένων, μετά την αρνητική ανάλυση της Goldman Sachs για τις τράπεζες, αποδίδουν κύκλοι της αγοράς το "απρόσμενο" γύρισμα βασικών δεικτών, εισηγμένων. 

Αυτό, γιατί τη στιγμή που σε ξένα χρηματιστήρια οι βασικοί δείκτες παρέμεναν σε θετικό έδαφος, οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ έφθαναν το 4%. Η διακύμανση θεωρείται όμως σχεδόν διπλάσια με βάση τα υψηλά ημέρας των 3.268 μονάδων, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει εύρος διακύμανσης σχεδόν 7,5% μέχρι τα χαμηλά των 3.030 μονάδων. 

Πρόκειται καθαρά για εσωτερική υπόθεση, που χωρίς να ακυρώνει το σενάριο της αντίδρασης του ΓΔ προς τις 2.520 μονάδες, "καίει" το χατ-τρικ που βλέπαμε πριν τη συνεδρίαση.     

Σημειώνεται πως από τον 20άρη, η Coca Cola αντιδρά κατά 6,7% στα 15,89 ευρώ (χωρίς να δίνεται κάποια επιχειρηματική ή άλλης μορφής εξήγηση από κύκλους της διοίκησης), η ΜΙG σταθερή στα 2,30 ευρώ και τα ΕΛΠΕ κατά 0,1% υψηλότερα, στα 8,3 ευρώ. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v