Στην πρέσσα και σήμερα οι τράπεζες

Περιορίστηκαν κάπως οι απώλειες στο ΧΑ μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων ανεργίας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η αγορά παραμένει εγκλωβισμένη κοντά στις 2.300 μονάδες με τις τράπεζες να μετρούν απώλειες έως και 4,1%

Πιεσμένη χαμηλά στην περιοχή των 2.300-2.310 μονάδων παραμένει εγκλωβισμένος ο Γενικός Δείκτης μετρώντας σταθερά απώλειες της τάξης του 2,6-2,7% με την αξία των συναλλαγών στα 110 εκατ. ευρώ.

Βαρίδι παραμένουν οι τράπεζες, καθώς η αφορμή της Goldman Sachs επενεργεί αρνητικά μέχρι τώρα για το σύνολο των μετοχών του κλάδου, ενώ οι φήμες για επικείμενη νέα υποβάθμιση από ξένους οίκους επιτείνει το κλίμα στην αγορά.

Ούτως ή άλλως πρόκειται για επανάληψη των ακραίων διακυμάνσεων μίας εξαιρετικά ευπαθούς και ευάλωτης αγοράς που από το -6,2 % αντιδρά με την ίδια ευκολία στο συν 7,1% για να ξαναβυθιστεί με την πρώτη αρνητική…επίπληξη των ξένων.

Πρόκειται πρακτικά για αγορά έρμαιο στις διαθέσεις των ξένων, για χρηματιστήριο…γιο-γιο στις προθέσεις και βουλές των επενδυτικών οίκων με τους κερδοσκόπους να δίνουν σταθερά το παρόν τους σε όλες τις τελευταίες βίαίες κινήσεις του ΧΑ.

Χαμηλότερα κατά 4% οι τράπεζες με την Εθνική Τράπεζα στα 20,10 ευρώ, την Eurobank στα 8,75 ευρώ και την Alpha Bank στα 8,84 ευρώ.

Δεδομένου, ότι σε μόνο αυτές τις τρεις μετοχές έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 58 εκατ. ευρώ, σχεδόν οι μισές σε σύνολο τζίρο, έχουμε μία καλύτερη εικόνα του κλάδου και του 20άρη.

Μέχρι τώρα οι βασικοί δείκτες δείχνουν να μην υποχωρούν άμεσα προς τις τιμές ΚΜΟ200 των 2.250 μονάδων οδηγώντας την αγορά χαμηλότερα προς τα επίπεδα της 26-27 Νοεμβρίου. Από εκεί δηλαδή, που ξεκίνησε η τελευταία ανοδική αντίδραση. Και αυτό είναι κάτι, που μπορεί να φανεί χρήσιμο στις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v