Συντηρείται η ανάκαμψη στη Σοφοκλέους

Εως 1,3% υψηλότερα παραμένουν οι βασικοί δείκτες. Η ανακοίνωση των ΄΄τριών συμβούλων΄΄ ωθεί υψηλότερα ΤΤ αλλά και Eurobank, Alpha. Στα επίπεδα των €9,9 η Εθνική. Μόνος χαμένος από τον FΤ 20 ο…πολύπαθος ΟΤΕ.

Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα ονόματα των τριών συμβούλων  του Δημοσίου με το ΧΑ να παραμένει έως 1,1% υψηλότερα.

Στις 1.530 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 745 ο Ftse20 με τις τράπεζες να έχουν τον… πρώτο λόγο. Εως 3,95% υψηλότερα η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς μερίδα βραχυπρόθεσμων παικτών επιχειρεί να προεξοφλήσει το επόμενο βήμα.

Θα μείνουμε λίγο παραπάνω στο ΤΤ (καθώς η στήλη την …παρακολουθεί από πολύ νωρίς ) αφού κατά την εκτίμηση μας μεγάλο μέρος του βραχυπρόθεσμου παιχνιδιού κλίνει προς τη μετοχή με τους σταθερούς αγοραστές να συνεχίζουν την ενίσχυση των θέσεων τους.

Θα πρέπει βέβαια να συνεκτιμηθεί, πως οι θέσεις που αγοράζονται εδώ και τρεις εβδομάδες πωλούνται από συγκεκριμένο όμιλο.

Στα 4,46 ευρώ το ΤΤ με τζίρο 1,5 εκατ. ευρώ, έναντι 7,8 της Εθνικής Τράπεζας, περίπου 3,1 της Alpha Bank και άλλων 2,6 εκατ. ευρώ της Eurobank.

Στα υπόψη πως με αυξημένες συναλλαγές αντιδρούν η μεν Alpha Bank στα 5,08 ευρώ η δε Eurobank στα 4,89 ευρώ. Μένει να φανεί στη συνέχεια (έως και αύριο) εάν μπορεί να επιταχυνθούν οι εξελίξεις στις τράπεζες και να δικαιωθούν αυτοί, που ποντάρουν σε κάτι πιο συγκεκριμένο πριν την ΔΕΘ.

Οι ευρωαγορές παραμένουν σε καθοδική φορά, με μικρές εξάρσεις (…έως 0,4% υψηλότερα στις 5.914 μον. ο DAX) που σε αυτή την φάση είναι καλοδεχούμενες από το ΧΑ.

Από την συνολικότερα ανοδική διάθεση στον 20άρη ξεχωρίζει αρνητικά – για ακόμη μία φορά- η μετοχή του ΟΤΕ που πιέζεται προς τα 5,43 ευρώ.

Αντιθέτως η ΔΕΗ κινείται στα 11,98 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 11,15 ευρώ. Από τις υπόλοιπες ο Μυτιληναίος στα 4,21 ευρώ, η CCH στα 17,80, η Βιοχάλκο στα 3,61 ευρώ.

Από τον FT 40 συνεχίζεται η ΄΄ταλαιπωρία΄΄ για τη μετοχή της Μηχανικής με την προσφορά να επιμένει (τζίρος 275 χιλιάδων ευρώ) και την τιμή στα 0,47 ευρώ. Να σημειωθεί, πως για τη μετοχή χαμηλό ημέρας έχει σημειωθεί στα 0,44 ευρώ.

Πίεση και για τη μετοχή του Φουρλή- που μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διορθώνει με συναλλαγές- υποχωρώντας στα 6,29 ευρώ.

Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των δύο μετοχών του 40άρη της γενικότερης οικονομικής κατάστασης αλλά και της χρηματιστηριακής συμπεριφοράς των εισηγμένων. Ενδεικτική και για τις εισηγμένες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου (και βέβαια όσες ακολουθήσουν…) και για την τακτική των ίδιων των επενδυτών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v