Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το "πρεσάρισμα" στο ΧΑ

Ισχυρές απώλειες 15% καταγράφει στις τέσσερις συνεδριάσεις του Ιουνίου ο τραπεζικός δείκτης. Επιμένει στο σημαντικό discount η αγορά παραγώγων. Το 40% του τζίρου σήμερα στην ΕΤΕ, νέα "βουτιά" 50% για το δικαίωμα. Άνοδος για ΟΤΕ.

Με ιδιαίτερα προβληματικό τρόπο έχει ξεκινήσει ο Ιούνιος για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς από τις τέσσερις πρώτες συνεδριάσεις του μήνα, οι τρεις αποδείχθηκαν αρνητικές τόσο για τον Γενικό όσο και για τον Τραπεζικό δείκτη, με τον πρώτο να σημειώνει αθροιστικές απώλειες 3,7% και τον δεύτερο αθροιστικές απώλειες 15,6% και σήμερα να κλείνει και στο χαμηλό ημέρας.

Δεν θα ήταν υπερβολή, η σημερινή συνεδρίαση να χαρακτηριστεί συνεδρίαση "Εθνικής υποχώρησης", καθώς όλα τα βλέμματα της Αγοράς ήταν στραμμένα στον τίτλο της Εθνικής, που απέσπασε και το 40% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Η μετοχή μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας, συμπλήρωσε τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και βέβαια επιδείνωσε αισθητά την τεχνική της εικόνα. Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση και αν συνεχίσει να κινείται "νότια" απόλυτα σημαντική στήριξη είναι αυτή στα 4,25 ευρώ, η οποία αν διατρηθεί καθοδικά θα ανοίξει ο δρόμος για την ζώνη 3,70 - 3,50 ευρώ.

Εντυπωσιακού εύρους η ημερήσια κίνηση για το δικαίωμα της Εθνικής που ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας μέχρι τα 0,2880 ευρώ (+8,68%) και κατέληξε να κλείσει στο χαμηλό ημέρας των 0,1330 ευρώ (-49,81%), διακινώντας 13516068 τεμ. Από την τιμή εκκίνησης των 4,45 ευρώ, οι αθροιστικές απώλειες φθάνουν στο 97,01%.

Από εκεί και πέρα, ίσως αξίζουν υποσημείωσης μερικά ακόμα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης:
Ο σημερινός τζίρος ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων 29 συνεδριάσεων, με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 22/4 (42,16 εκατ.)

Επιμένουν σε σημαντικό discount, όσον αφορά το συμβόλαιο Ιουνίου, οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων.
Από τις μετοχές του 25αρη, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ΟΤΕ και Σωλ. Κορίνθου και μόνιμα με αρνητικό οι Εθνική, Ελλάκτωρ και ΟΛΠ. Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Μέτκα και ΟΤΕ και στο χαμηλό οι ΟΛΠ, Alpha Bank, Eurobank Properties, Frigoglass.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι Τραπεζικές ΑΜΚ συνεχίζουν να αντλούν ρευστότητα από την Αγορά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του τζίρου και τις μερικές ρευστοποιήσεις θέσεων σε μη Τραπεζικές μετοχές του 25αρη, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα μετρητά, αναφέρει ο Νίκος Σακαρέλης.

Η Αγορά τηρεί στάση πτωτικής αναμονής, αναμένοντας την είσοδο των νέων μετοχών της Alpha Bank, την τελική έκβαση από την ΑΜΚ της Εθνικής και την επιστροφή στο ταμπλώ των Πειραιώς και Αττικής.

Χαμηλότερα του FTSE25, έχει επιστρέψει η έντονη επιφυλακτικότητα, "καθοδηγούμενη" και από τα μη ενθαρρυντικά τριμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων.

Από την άλλη, συγκρατημένη αισιοδοξία δημιουργεί το roadshow στη Ν. Υόρκη, για πιθανό ενδιαφέρον από ξένα funds.

Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Magna Trust, η επόμενη πολύ βασική στήριξη για τον Γενικό Δείκτη εντοπίζεται στις 950 μονάδες, η οποία αν καταστρατηγηθεί καθοδικά δεν αποκλείεται να μπουν σε δοκιμασία οι 930 μονάδες. Σε περίπτωση αλλαγής της τάσης, οι πρώτες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 990 και 1030 μονάδες.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Συνεδριάσεις απωλειών στις μεγάλες Ασιατικές και Ευρωπαϊκές Αγορές, επιφυλακτικά και με κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.
 
Ο Nikkei με πτώση 0,85% έκλεισε στις 12.904 μονάδες χάνοντας το επίπεδο των 13.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 5 Απριλίου. Ο ευρύτερος Topix υποχώρησε σε ποσοστό 1,8%. Ο Nikkei καταγράφει απώλειες περίπου 19% από το υψηλό 52 εβδομάδων που σημείωσε στις 23 Μαΐου. Σύμφωνα με αναλυτές, μια πτώση 20% από το υψηλό του θα οδηγήσει τον δείκτη σε περιοχή "bear market". Ο Topix έχει υποχωρήσει 17% από το δικό του υψηλό 52 εβδομάδων.
 
Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού – κάτι που συμβαίνει όταν ο επιταχυνόμενος πληθωρισμός δεν συνοδεύεται από υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης – εάν τα λεγόμενα "Abenomics" αποτύχουν να ανακτήσουν τη δυναμική της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του Πλανήτη. Αυτή η προειδοποίηση εκφράζεται δια στόματος του επικεφαλής του τομέα επενδύσεων της UBS Wealth Management, Alex Friedman.
 
Σε ένα τέτοιο σενάριο ο Friedman αναφέρει ότι οι επενδυτές ενδέχεται να θεωρήσουν αμφίβολη τη βιωσιμότητα του Ιαπωνικού χρέους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια “άτακτη φυγή” από τα Κρατικά ομόλογα. Σε μια τέτοια περίπτωση, το χρέος της Ιαπωνίας θα μπορούσε να κάνει άλμα πάνω από το 300% του ΑΕΠ, από το 226% που βρίσκεται τώρα και οι αποδόσεις στα 10ετή να πλησιάσουν το 5% από 0,86%, εξέλιξη που, σύμφωνα με τον Friedman, θα κατάφερνε σοβαρό πλήγμα στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, καθώς τα τραπεζικά κεφάλαια θα απομειώνονταν δραματικά.
 
Περίπου στις 11.00 ώρα Ελλάδος, ανοιξαν για συναλλαγές οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ολλανδία μετά τα τεχνικά προβλήματα που γνώρισε νωρίτερα το NYSE Euronext. Το NYSE Euronext είχε ανακοινώσει το πρωί ότι αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα τα οποία εμπόδιζαν όλα τα μέλη του από το να εισάγουν εντολές στις Αγορές. Σαν αποτέλεσμα καθυστέρησε το άνοιγμα των δεικτών στις Αγορές που διαχειρίζεται, δηλαδή τις Αγορές στο Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Πορτογαλία.
 
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης της Ευρωζώνης, ESM, είναι πιθανό να θέσει ένα ανώτατο όριο για το ποσό των χρημάτων που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, που θα κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωζώνης. Οι ακριβείς κανόνες που απαιτούνται για τέτοιου είδους ανακεφαλαιοποιήσεις, κάτω υπό ποιες συνθήκες, καθώς και ποιες Τράπεζες θα μπορούσαν να τις δικαιούνται, είναι θέματα που θα αποφασιστούν από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
 
Υποψήφιες για "κούρεμα" (έστω και τελευταίες στην σειρά) είναι οι -μέχρι σήμερα- εγγυημένες καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ σε Tράπεζες που καταρρέουν, σύμφωνα με το τελευταίο προσχέδιο του σχεδίου οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις "εκ των έσω" διασώσεις Τραπεζών (bail-in). Κατά την "WSJ", το κείμενο κινείται σε σκληρότερη γραμμή από τα προηγούμενα: Όχι μόνο βάζει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στην σειρά για "haircut" (παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο), αλλά και διευρύνει την λίστα των στοιχείων ενεργητικού των Τραπεζών που θα "κουρεύονται". Επίσης, κατηγοριοποιεί και τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, επιφυλάσσοντας ευνοϊκότερη μεταχείριση στους ιδιώτες και τις μικρές Επιχειρήσεις, που θα "κουρεύονται" μόνο ύστερα από τις μεγάλες Επιχειρήσεις και τους senior ομολογιούχους.
 
Κατά 2,3% μειώθηκαν σε μηνιαία βάση οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Απρίλιο. Η μείωση αποδεικνύεται δυσμενέστερη από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για υποχώρηση κατά 1%. Προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η βουτιά των βιομηχανικών παραγγελιών αποδίδεται κατά κύριο λόγω σε αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες από το εσωτερικό μειώθηκαν κατά 3,2% ενώ από το εξωτερικό κατά 1,5% σε μηνιαία βάση.
 
Στην τελευταία της συνεδρίαση υπό τον Mervyn King, η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της. Παράλληλα, δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των 375 δισ. στερλινών.
 
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο του ευρώ στο αρνητικό ρεκόρ του 0,5%. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη για την πλειοψηφία των αναλυτών.
 
Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη θα ανακάμψει κατά τη διάρκεια του 2013, αλλά με μέτριο ρυθμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. Δήλωσε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, συζήτησε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την πιθανότητα μείωσης του επιτοκίου καταθέσεων σε αρνητικό επίπεδο για πρώτη φορά στην ιστορία. Ωστόσο το συμβούλιο απέρριψε για την ώρα την ιδέα και το επιτόκιο καταθέσεων διατηρήθηκε στο μηδέν.
 
Η ΕΚΤ προβλέπει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,6% το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για συρρίκνωση 0,5% και θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014, με ρυθμό 1,1%. Ο ίδιος τόνισε ότι παραμένουν τα καθοδικά ρίσκα για την ανάπτυξη.  Όσον αφορά τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η ΕΚΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το 2013, στο 1,4% από 1,6% προηγουμένως.
 
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με "μέτριο προς ήπιο" ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ από τα μέσα Απριλίου, σημειώνεται στη "Beige Book" της Fed. Άνοδο σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες. Σημάδια ανάκαμψης στο real estate.
 
Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα στην Αμερικανική οικονομία. Ο αριθμός των νέων ανέργων διαμορφώθηκε στους 346.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Οι αναλυτές περίμεναν 345.000 αιτήσεις.

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα

Επιστρέφοντας στην Ελληνική πραγματικότητα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2013 ανήλθε σε 26,8, έναντι 22,2% το Μάρτιο του 2012 και 26,7% το Φεβρουάριο του 2013. Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Μάρτιο του 2013 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.580.680 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.309.071 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.379.478 άτοµα.

Δεδομένο θεωρεί ένα "haircut" 30% με 35% στα δάνεια του Επίσημου Τομέα τον Δεκέμβριο 2013 ή το πρώτο δίμηνο του 2014 η Deutsche Bank, που αναφέρει: "Αν ο σχεδιασμός υλοποιηθεί θα πρέπει έως τα τέλη του 2013 ή αρχές του 2014 και εφόσον έχουν υπάρξει και πρωτογενή πλεονάσματα, η Γερμανία να αποδεχθεί "haircut" στα δάνεια που χορήγησαν τα Ευρωπαϊκά Κράτη και το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αν συμπεριληφθεί μόνο το πρώτο δάνειο τότε, το "haircut" 30% με 35% θα ωφελήσει το Ελληνικό Δημόσιο 37 δισ ευρώ. Αν συμπεριληφθεί και το δεύτερο δάνειο τότε το όφελος συνολικά θα φθάσει τα 85 με 87 δισ ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να υποστούν "haircut" και τα 50 δισ ευρώ που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών".¨

Τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη αύξηση των "κόκκινων δανείων" έκρουσε στις Ελληνικές Τράπεζες το ΔΝΤ, μέσω της τελευταίας έκθεσής του. Επισημαίνει ότι δεδομένης της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κεφαλαιακή επάρκεια των Ελληνικών Τραπεζών δεν μπορεί να είναι άλλος από την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού.

Οι αναλυτές του Ταμείου προειδοποιούν πως εάν οι Ελληνικές Τράπεζες δεν καταφέρουν να βρουν το "αντίδοτο" στην επιδείνωση των χαρτοφυλακίων των δανείων τους, ή δεν περιορίσουν τις ζημιές από τα προβληματικά δάνεια μέσω αποτελεσματικών προγραμμάτων αναδιάρθρωσης, τότε αναπόφευκτα θα κληθούν να διαχειριστούν νέες και μάλιστα βαριές, κεφαλαιακές απώλειες.

Από εκεί και πέρα, από σήμερα 6/6, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 10/647/22.5.2013 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν έγκρισης του αιτήματος της εταιρείας "P & P WATER HOLDINGS (GREECE) A.E." για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των μετοχών της εταιρείας "EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.", έπαυσε η διαπραγμάτευση των μετοχών της εισηγμένης στο Χ.Α.

Μόλις πέντε οι τίτλοι με θετικό πρόσημο στο ταμπλώ του 25αρη, όπου αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάνα και Frigoglass. Πιο συγκεκριμένα, στο "πράσινο" έκλεισαν οι ΔΕΗ (+0,13%), Μέτκα (+0,76%), ΟΤΕ (+4,05%), Σωλ. Κορίνθου (+1,45%) και Intralot (+1,03%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Εθνική (-5,14%) και MIG (-4,09%). Απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια και Eurobank Properties, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 15 μονάδων, με υψηλό ημέρας τις 987,03 μονάδες (10.46) και χαμηλό τις 972,01 (12.35) και έκλεισε στις 976,95 μονάδες με απώλειες 0,85%, ενώ ο τζίρος συρρικνώθηκε στα 46,8 εκατ. από τα οποία τα 1,5 εκατ. αφορούσαν "πακέτα" (ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ).

Εκ νέου κακή η τελική εικόνα με 49 ανοδικές μετοχές έναντι 87 πτωτικών, ενώ 18 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 6%.

Χαμηλότερα του 25αρη, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε ο τίτλος του Δρομέα, όμως το "bid" των αγοραστών ήταν από το προηγούμενο κλείσιμο και χαμηλότερα.

Στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, επιμένει πλαγιοκαθοδικά η μετοχή της Βιοχάλκο, σε μία κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 5,70 ευρώ (κλείσιμο 22/5). Αν χάσει την στήριξη των 4,10 ευρώ, θα ανοίξει η "καταπακτή" για υποχώρηση προς τα 3,10 ευρώ.

Τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον τίτλο των Ελ. Πετρελαίων, που προβληματίζει ιδιαίτερα εν όψει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ (η εισηγμένη κατέχει το 35%0. Ο τίτλος έχει εισέλθει σε καθαρά πτωτικό κανάλι και για να ξαναδώσει σήμα αγοράς χρειάζεται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 9,21 ευρώ.

Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Alpha Bank, με αθροιστικές απώλειες 19,4%. Θετική (credit positive) χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Alpha Bank η Moody's, τονίζοντας ότι αποκαθιστά τη φερεγγυότητα, ενώ εξασφαλίζει τον Ιδιωτικό της χαρακτήρα. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση η Τράπεζα θα έχει δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων (pro forma core Tier I) στο 13,9%, αναφέρει η Moody's. Ωστόσο σημειώνει ότι οι πιστωτικές προκλήσεις για την Τράπεζα παραμένουν, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 30,1% του χαρτοφυλακίου το Μάρτιο, ενώ η Ελληνική οικονομία βιώνει τον έκτο χρόνο ύφεσης. "Θεωρούμε ότι οι πιστωτικές ζημιές θα συνεχίσουν να διαβρώνουν την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας τους προσεχείς 12-18 μήνες" αναφέρει ο οίκος.

---ΧΠΑ

Ταυτόχρονη πτωτική κίνηση, σήμερα, για δείκτη στην spot Αγορά και συμβόλαιο Ιουνίου, με το δεύτερο να επιδεικνύει οριακά καλύτερη συμπεριφορά και να μειώνει την υποτίμηση στο 1,9%.

Σημαντικά αυξημένες οι συναλλαγές στα συμβόλαια του δείκτη και κάθετη μείωση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (6.391 συμβόλαια).

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 12.144 - 11.528 Ιουνίου, 566 Ιουλίου, 45 Αυγούστου και 5 σειράς Σεπτεμβρίου- τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 325) κινήθηκαν μεταξύ 322,75 και 330,75 μονάδων.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (5.600 ΟΤΕ, 5.000 Μυτιληναίος), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΠΑΠ (240), ΟΤΕ (2.102), MIG (1.223), Μυτιληναίο (332), ΔΕΗ (543), Eurobank (671), Ελλάκτωρα (104), ΕΧΑΕ (393), Τέρνα Ενεργειακή (115), Intralot (136), Ελ. Πετρέλαια (168).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE Large Cap σκαρφάλωσε στο 52%, ενώ ο όγκος συναλλαγών κινήθηκε στα χθεσινά επίπεδα στα συνολικά 1.078 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (725 δικαιώματα αγοράς και 353 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν "ανοιχτές" πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης "ανοιχτών" πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7.759.427 τεμ.), Πειραιώς (4.418.660 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v