Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πού κρίνεται η βραχυπρόθεσμη τάση

Στις 1.080 μονάδες θα γίνει ο πρώτος ουσιαστικός έλεγχος πωλητών-αγοραστών, με πιθανή τη συντονισμένη κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων. Κλειδί οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, πού ολοκληρώνουν τον ανοδικό κύκλο τους και οι τράπεζες.

Με ή χωρίς ενδιάμεση διόρθωση η προσπάθεια προς τις 1.060-80 και τις 1.120 μονάδες.

Διιστάμενες οι εκτιμήσεις και τα συμφέροντα παικτών και επενδυτικών κύκλων, ενώ η κυβερνητική πλευρά θα διευκολυνόταν περισσότερο από ενδεχόμενη διατήρηση του θετικού κλίματος. Ωστόσο, ακόμη και μία πιθανή βραχυπρόθεσμη οπισθοχώρηση της αγοράς, που θα συνέβαλε στην αναδιάταξη δυνάμεων και χαρτοφυλακίων, θα μπορούσε να είναι προτιμότερη σε βάθος χρόνου. Προφανώς για να μπουν και νέα «κεφάλαια» και «ισχυρά χέρια» στο παιχνίδι.

Οι συναλλαγές της Παρασκευής, 128,8 εκατ. ευρώ με 56,6 εκατ. μετοχές, φαίνεται να δίνουν περισσότερους πόντους στην πιθανότητα για άμεση συνέχιση της αντίδρασης μέχρι τις 1.080 μονάδες, τουλάχιστον. Κρίσιμη και από τεχνική πλευρά περιοχή με πλούσιο στατιστικό βάθος προεξοφλείται, πώς θα δοκιμαστούν αντοχές και διαθέσεις (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων παικτών. Η ολοκλήρωση της ανοδικής κίνησης των μη τραπεζικών-σηματωρών (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ) απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση άλλων μετοχών ικανών να δώσουν συνέχεια στην προσπάθεια προς τις 1.120 μονάδες.

Θα επιμείνουμε στις τράπεζες παρότι ο κλάδος δεν είναι ακόμη έτοιμος και ώριμος για να αναληφθεί δράση.

Αργεί ακόμη ο χρόνος όπου τα «ισχυρά χέρια» θα ωθήσουν τη μετοχή λ.χ. της Alpha Bank πειστικά πάνω από το 0,75 ευρώ ή όπου η Εθνική θα δει το 4άρι μπροστά. Στη συνέχεια της συνεδρίασης θα ανεβάσουμε στον Εκηβόλο διάγραμμα της μετοχής της Εθνικής (και σχετική περιεκτική ανάλυση του calculator-analysis)

Χρειάζεται όμως «μόχλευση» και άμεσα νέα «καύσιμα» εκτός εάν ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ κάνουν την ολική ανατροπή και ξεπεράσουν το 100% της ανοδικής αντίδρασης, που αναλογεί (και δικαιολογείται) από τα ιστορικά χαμηλά τους.

Η δεικτοβαρής CC HBC την Παρασκευή έφτασε μέχρι τα 21 ευρώ, δηλαδή απέχει από τα «υψηλά» των 23,80 ευρώ στις 18/9. Κυρίως τεχνικά η μετοχή της 3Ε δεν δείχνει να μπορεί να σηκώσει το βάρος ιας ανοδικής αντίδρασης πάνω από τις 1.080 μονάδες με ενίσχυση της τιμής πάνω από τα 23,80 ευρώ.

Στις 356 μονάδες ο Ftse Large Cap, έχει επανέλθει προς τα επίπεδα του Μαΐου, αλλά για να γίνει η υπέρβαση προς τις 400-405 μονάδες, 917-20/5) χρειάζονται και νέοι παίκτες, ρευστότητα και κίνητρο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v