Εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο

Μικρά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 560 μονάδων. Κέρδη για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Alpha, Eurobank, Folli Follie. Σταθεροποιητικά ΔΕΗ, Εθνική, Πειραιώς. Απώλειες 14% για την Attica Bank. Στο -8% η μετοχή της Aegean. Περιορισμένος ο τζίρος.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στη Wall Street. Δειλή άνοδος και στο ΧΑ, με αιχμή τις τράπεζες και βοήθειες κυρίως από τον ΟΠΑΠ και δευτερευόντως από τον ΟΤΕ.

Κατά 0,63% στις 10.440 μονάδες αντιδρά ο DAX, κατά 0,34% στις 4.408 ο CAC 40, την ώρα που στη Νέα Υόρκη τα futures του S&P παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα κατά 0,32% στις 2.140 μονάδες.

Στο ΧΑ περιορισμένες οι συναλλαγές, σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, με το 33% στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά αυξημένος σε μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και σε αυτές των Αεροπορίας Αιγαίου, FF Group, Jumbo, TITAN, EXAE κ.α.

Κοντά στις 560 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.484 ο FTSE25, στις 630 ο Δείκτης Τραπεζών. Τεχνικά και οι τρεις βασικοί δείκτες διαμορφώνονται προς το κάτω όριο του εύρους διακύμανσης των τελευταίων συνεδριάσεων.

Σε εξέλιξη το Roadshow στο Λονδίνο, με σειρά επαφών και συναντήσεων, χωρίς ωστόσο να αποτυπώνεται κάτι στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Απεναντίας η μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης παραπέμπει στη γνώριμή μας της επενδυτικής... αποχής των ξένων επενδυτών.

Ανοδικά από την αρχή της συνεδρίασης ο τραπεζικός κλάδος, με μοχλό τη σηματωρό Alpha Bank. Συγκριτικά αυξημένος ο τζίρος στη μετοχή της Alpha Bank και της Πειραιώς, υψηλές συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής.

Ωστόσο η... μερίδα του λέοντος πραγματοποιείται σήμερα σε δύο μη τραπεζικούς τίτλους, με τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ να έχουν το 1/4 του ισχνού τζίρου.

Ενθαρρυντικό το ότι στη μετοχή του Οργανισμού έχουν ενεργοποιηθεί από τα χαμηλά των 7,87 ευρώ εντολές αγορών, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της τιμής προς τα 8, με υψηλή ημέρας στα 8,04 ευρώ.

Πειστικότερη η κίνηση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς τοποθετήσεις έγιναν από τα 7,36 ευρώ μέχρι τα 7,65 ευρώ σε εμφανώς μεγαλύτερο εύρος διακύμανσης/μεγαλύτερη μεταβλητότητα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Με αυξημένες συναλλαγές και ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου.

Η χρηματιστηριακή εικόνα της Αεροπορίας Αιγαίου είναι από τις χειρότερες των έξι τελευταίων μηνών, καθώς το σχεδόν 8% ξεπερνά κατά πολύ τις "βυθίσεις" της 2ας Αυγούστου, της 15ης Ιουνίου, της 17ης Μαΐου κ.ο.κ

Απογοητευτική η εικόνα της μετοχής, που φαίνεται να πληρώνει τα... σπασμένα των οικονομικών μεγεθών, του "γυρίσματος" από κέρδη σε ζημίες. Στα 467 εκατ. ευρώ περιορίζεται η αποτίμηση της εισηγμένης.

Συντηρείται σε υψηλά επίπεδα η μετοχή του FF Group, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται στο εύρος των 21,69 έως 21,99 ευρώ.

Μεικτές τάσεις για τις δεικτοβαρείς μετοχές των Jumbo, TITAN ενώ με αγοραστές κινούνται Κύπρου και ΕΧΑΕ.

Στο -14% κινείται η Attica Bank καθώς το ΧΑ αποφάισε να άρει την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης.

Στις 15:20 είχαν αλλάξει χέρια 16,9 εκατ. μετοχές, ο δε τζίρος στα 13,5 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερος του μέσου όρου των προηγούμενων επτά συνεδριάσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v