Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ρελάνς για τον Γενικό Δείκτη

Σε θετικό έδαφος περνά η ελληνική αγορά, ανακάμπτοντας από τις πρωινές απώλειες παρά το αρνητικό κλίμα στις αγορές. ΟΤΕ και Coca Cola κάνουν τη διαφορά, με τις τράπεζες να περιορίζουν τις πιέσεις και τη Eurobank σε θετικό έδαφος. Επιμένουν οι πωλητές στη Folli.

Με ΟΤΕ και Coca Cola επιχειρείται το "γύρισμα" στο ΧΑ.

Την ώρα που στην Ευρώπη συνεχίζεται η διόρθωση και τα futures στη Wall Street εξακολουθούν να παραπέμπουν σε οριακά πτωτικό άνοιγμα, στην Αθήνα οι long, με αιχμή τον ΟΤΕ και δευτερευόντως την Coca Cola, μαζεύουν τις αρχικά μεγαλύτερες απώλειες.

Από τις 605 προς τις 615 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τις απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο να μειώνονται και τις δεικτοβαρείς μη τραπεζικές μετοχές να εξισορροπούν την τάση στο 0,06% για τον FTSE στις 1.665 μονάδες.

Με σταθερές αγορές οι long στη μετοχή του ΟΤΕ, σταδιακά μετά τις 12:00 ωθούν την τιμή προς τα 8,81 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τη διαφορά που είχε έναντι του ΟΠΑΠ.

Με αγορές και στη δεικτοβαρή μετοχή της Coca Cola, με αποτέλεσμα να "κλείσει" αρκετά η "ψαλίδα" για τους βασικούς δείκτες ενώ σταδιακά την τελευταία ώρα έχουν ενεργοποιηθεί αγορές και σε ορισμένες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στα 30 εκατ. ευρώ ο τζίρος μέχρι τις 15:30, με την προσφορά να απορροφάται σε σχετικά καλές τιμές, επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στην προσπάθεια αντίδρασης που ακολούθησε. Το μεγαλύτερο μέρος έχει πραγματοποιηθεί στις μετοχές του ΟΤΕ, της Coca Cola, με τις Motor Oil, FF Group, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Jumbo να ακολουθούν.

Στις 605,11-614,02 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 775,95-805,37 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών και στις 1.638,80-1.667,82 μονάδες ο FTSE25.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως ο τραπεζικός κλάδος δείχνει τελευταία συμπεριφορά καλύτερη από αυτήν των ΓΔ και FTSE25, καθώς, όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιο, το 10ετές παρέμενε χαμηλότερα των 660 μονάδων.

Στο σχετικό διάγραμμα αποτυπώνεται η περιοχή στηρίξεων στις 771 μονάδες, με στόχο τις 850 μονάδες ως καταληκτικό της τρέχουσας ανοδικής κίνησης του κλάδου.

Ωστόσο σήμερα είναι απαραίτητη η (υπο)στήριξη από δεικτοβαρείς τίτλους όπως ο ΟΤΕ και η Coca Cola.

Ειδικότερα για τη μετοχή του Οργανισμού, η τάση έχει ξαναενεργοποιηθεί ανοδική/long, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα.

Το ενθαρρυντικό είναι πως σε μία συγκυρία που στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζονται οι πωλήσεις, με συνέπεια την υποχώρηση του DAX προς τις 10.450 μονάδες, του ΜΙΒ προς τις 16.940 μονάδες, στο ΧΑ συντηρείται ο ΓΔ πάνω από το όριο των 600 μονάδων.

Με αγοραστές, πέραν των OTE, Coca Cola σε ΤΙΤΑΝ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντη, Jumbo, Motor Oil, METKA, EXAE, Eurobank, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ σταθερές είναι (στις 16:10) οι Αεροπορία Αιγαίου και Viohalco.

Λίγο πριν τις 16:15 είχαν γίνει συναλλαγές για 82,8 εκατ. μετοχές, με τζίρο 41+ εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v