Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Εντείνονται οι πιέσεις, με τις τραπεζικές μετοχές αλλά και την πλειονότητα των blue chips στο «κόκκινο». Αντίβαρο στην πτώση η Coca Cola, κίνηση υψηλότερα για Cenergy, Quest.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, βαθαίνει η διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τα futures του S&P500 από 0,33% χαμηλότερα στις 5.073 μονάδες, ο DAX ενισχύεται οριακά 0,12% στις 17.577 μονάδες, σε μία περισσότερο διαδικαστική συνεδρίαση με μέτριο τζίρο.

Ξεκάθαρα πωλητική η συνεδρίαση στο ΧΑ, με την αρχική διόρθωση να διευρύνεται σταδιακά μετά το αρνητικό «γύρισμα» για τον Γενικό Δείκτη λίγο πριν τις 11:00.

Από τις 1.410 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη οι πρώτες εντολές, έως τις 1.415 (10:55), σημείο απ' όπου ενεργοποιήθηκαν ρευστοποιήσεις στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη.

Στις 11:15 οι αγοραστές περιορίζονταν σε 7 από τις 25 μετοχές του FTSE25, με την Coca Cola HBC για τα blue chips και την Εθνική από τα τραπεζικά να λειτουργούν αντισταθμιστικά των πωλήσεων/πιέσεων στα υπόλοιπα.

Μάλιστα η διαφαινόμενη απροθυμία (δυνητικών) αγοραστών κυρίως στον τραπεζικό κλάδο συνδυαστικά με τη σταθερή ροή πωλήσεων στον τίτλο της Πειραιώς επέτεινε τη στάση των πωλητών. Με την απώλεια των 1.405 μον. για τον ΓΔ ενεργοποιήθηκαν -αυτόματα- προγράμματα πώλησης -πιθανόν από θεσμικούς-,
με συνέπεια την έκταση της διόρθωσης έως τις 1.396 μονάδες.

Από τα 3,886 σταδιακά στα 3,822 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς, με σταθερή ροή πωλήσεων από την αρχή της συνεδρίασης. Ενδεικτικό το γεγονός της συνεχούς ροής εντολών με αρνητικό πρόσημο. Σχεδόν παράλληλα βγήκαν ρευστοποιήσεις σε Eurobank (1,8815), Alpha Bank (1,6985), ενώ στην Εθνική το θετικό διάλειμμα δεν είχε διάρκεια.

Στις 1.215 (-1,21%) ο ΔΤΡ, στις 3.399 (-0,94%) ο FTSE25 καθώς οι πωλήσεις εκτείνονται στην ευρύτερη «μεγάλη κεφαλαιοποίηση», τάση που κυριαρχεί και στα mid caps. Χρηματιστές εκτιμούν πως πρόκειται (κυρίως) για άντληση ρευστότητας διαχειριστών μεγάλων αλλά και μεσαίων αμοιβαίων, παράλληλα με αρκετούς ιδιώτες που τιμολογούν το placement της Πειραιώς σε χαμηλότερα επίπεδα. Πιθανόν η αποσαφήνιση των δύο καίριων ερωτημάτων-αγνώστων (τιμή-κατανομή) να επηρεάσει τη στάση -κυρίως- των traders και όσων έχουν ορίζοντα την προσεχή Πέμπτη.

Μέσω Coca Cola HBC η όποια προσπάθεια για hedging, με τις Cenergy Holdings στα 6,81 (1,19%) και Quest στα 5,64 (3,33%) να συμπληρώνουν την 3άδα μετοχών με θετικό πρόσημο.

Σερί ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο της Quest με 5,92% σε εβδομαδιαίο, απόρροια αγορών λόγω των επαφών της εισηγμένης για το ενδεχόμενο πώλησης της ACS. Σχετικό παρασκήνιο είχε ο ΧΑΜαιλέων.

Στο 1 / 5,2 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο. Από τις πρώτες ξεχωρίζει η υπεραπόδοση με 11% της μετοχής της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ έως το 1,73 ευρώ, με συναλλαγές... έτους, γεγονός που συζητείται σε χρηματιστηριακά γραφεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v