Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στα mid caps

Σε χαμηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, με «βαρίδι» τη βαριά Coca Cola. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, νέα άνοδος για Σαράντη. Απώλειες για Intralot, Ιντρακόμ, ΟΛΠ στα «μεσαία».

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στα mid caps

Σε θετικό έδαφος και με μικρά κέρδη κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, με τους επενδυτές να επιστρέφουν από τις αργίες του Καθολικού Πάσχα και με τον δείκτη EuroStoxx 600 να διεκδικεί κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά.

Επιφυλακτικά και με σχετικά χαμηλότερες συναλλαγές δείχνει να ξεκινά η συνεδρίαση στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να αναλώνεται σε κίνηση οκτώ μονάδων, ενώ το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται στις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι “buyers” σε επιμέρους τίτλους, από όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 1.423,72 (+0,10%) και 1.415,57 μονάδων (-0,48%) ενώ ο τζίρος, ελάχιστα πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, προσεγγίζει τα 11,5 εκατ.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζει το +1,87% για την μετοχή του Σαράντη, που συνεχίζει την “νηοπομπή” καταγραφής νέων ιστορικών υψηλών, ενώ ακολουθεί το +1,22% για την Τέρνα Ενεργειακή, καθώς επιμένουν οι φήμες για επερχόμενες μετοχικές ανακατατάξεις.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει άλλος τίτλος του FTSE25, που να καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Από τους τίτλους που υποχωρούν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, με αξιοσημείωτες απώλειες οι Alpha Bank (-1,04%, πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις), Αεροπορία Αιγαίου (-1,44%), ΕΕΕ (-2,03%, με ελάχιστες συναλλαγές), Ελλάκτωρ (-1,52%), ΕΥΔΑΠ (-1,17%), Quest (-1,02%) και Motor Oil (-1,01%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, προς κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά οδεύουν οι Optima Bank (+1,94%, δείχνει να έχει κι άλλα ανοδικά περιθώρια) και Λάμψα (+3,75%, πάντα με λίγες συναλλαγές).

Ασφαλώς και είναι νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων, όσον αφορά το τελικό πρόσημο, για την πρώτη συνεδρίαση του μήνα και του δεύτερου χρηματιστηριακού τριμήνου, όμως οι πρώτες ενδείξεις επιβεβαιώνουν την εικόνα αδυναμίας – πλάγιας κίνησης που είχε το Χ.Α. πριν τις τελευταίες αργίες και η οποία δείχνει να συνεχίζεται και λόγω της αδύναμης ειδησεογραφίας.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v