Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη μετά τα "τεσταρίσματα"

Αφού ελέγχθηκε αρχικά από τους ισχυρούς παίκτες η διόρθωση στον 20άρη και επιβεβαιώθηκαν οι βραχυπρόθεσμες περιοχές στήριξης, ένα μέρος της αγοράς επανακάμπτει. Με την απαραίτητη, βέβαια, συνδρομή των διεθνών αγορών.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων για βασικούς δείκτες και μετοχές, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του κλίματος σε αρκετές ξένες αγορές, οδηγεί υψηλότερα και πάλι τον Γ.Δ.

Με ποσοστό της τάξεως του 0,52% αντιδρά προς τις 4.110 μονάδες, με αιχμή τον FTSE που προσεγγίζει τις 2.150 μονάδες.

Αυτά με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρώ.

Όπως αναμενόταν για τον FTSE ,οι «εναλλακτικές δυνάμεις», με πρώτον και καλύτερον σήμερα τον ΟΠΑΠ, αφού απορρόφησαν την πίεση στις τράπεζες, οδηγούνται σε υπεραντίδραση.

Είναι ενδεικτικό πως η μετοχή του ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 3% υψηλότερα των 23 ευρώ.

ΟΤΕ, Intralot στο +1%, MPB στο +1,8%, ΔΕΗ και Motor Oil στο 1% με 1,5% και η Eurobank πρώτη από την «τραπεζική πεντάδα» επανέρχεται στα 19,90 ευρώ (0,8%).

Τα νεότερα από την Αμερική φαίνεται να δίνουν… ανάσες στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως από την αρχή της συνεδρίασης οι ισχυροί παίκτες δεν άφησαν την αγορά στην τύχη της, καθώς φρόντισαν να εξισορροπήσουν την τάση - να ελέγξουν τη διόρθωση για τον 20άρη.

Από το ευρύτερο μέρος της αγοράς και με βάση συγκριτικά υψηλές συναλλαγές, ενδιαφέρον παρουσίαζε η συμπεριφορά μετοχών εταιριών όπως Βιοσώλ (στο 0,64 ευρώ), ΣΙΔΜΑ (στα 4,74 ευρώ), ΣΑΤΟ (στο 1,67 ευρώ), Ιντερτέκ (στο 1,88 ευρώ), Τεγόπουλος (στα 2,31 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές) και αρκετών ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Παράγοντες της αγοράς σχετίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση με την πορεία των βασικών δεικτών στη Wall, με τα συμβόλαια για τον S&P 500 να παραπέμπουν αρχικά σε οριακή υποχώρηση.

Λίγο υψηλότερα διαμορφώνονται τα συμβόλαια του δείκτη Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v