Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική διολίσθηση με τζίρο διακοπών

Διορθώνει ο FTSE 20, χάνονται -προσώρας- οι 2.200 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Απώλειες για ΕΤΕ, κοντά σε κρίσιμη στήριξη η Alpha Bank, με μετριότατες συναλλαγές. Στο 1 προς 4 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Χάνει ενδοσυνεδριακά τις 2.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, δεν χάνονται ακόμη οι πρώτες κύριες στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 20.

Σε φάση διολίσθησης ένα μεγάλο μέρος της αγοράς με μετριότατες όμως συναλλαγές. Λιγότερες και από χθες, που περίπου την ίδια ώρα θα πρέπει να ήταν οι χαμηλότερες της περιόδου.

Εμφανής η προσπάθεια πωλητών-αγοραστών να μην επιβαρυνθεί τεχνικά η εικόνα τραπεζικών μετοχών (κάτι που θα επιτάχυνε την υποχώρηση του 20άρη και θα επίσπευδε την δοκιμασία των 1.070 μονάδων).

Πράγματι η Εθνική (με προσαρμοσμένη τιμή) διαμορφώνεται στα 17,5 ευρώ, η Eurobank υποχωρεί στα 7,33 ευρώ με ισχυρότερη πίεση, ενώ προσώρας κρατάει τα 7,2-7,3 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank. Η εν λόγω ζώνη και λίγο χαμηλότερα τα 7 ευρώ αποτελούν τιμές…θέσφατα για την Alpha Bank με ενδεχόμενη διάσπαση τους να επιτείνει την διαγραμματική εικόνα της μετοχής. Για αυτό φρονούμε, πως υψηλότερα των 7 προς τα 7,2 ευρώ θα δοθούν αρκετές μάχες στην εν λόγω τραπεζική μετοχή.

Χαμηλότερα το σύνολο των τραπεζικών μετοχών, σε μία επιβεβαιωμένη τεχνικά κίνηση, η πλειονότητα των τίτλων του 20άρη και με ελαφρά υπερίσχυση των πωλητών.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως αν και η προσφορά δίνεται με το…(σταγονό) μέτρο, επίσης αδύναμη εμφανίζεται η διάθεση των αγοραστών, κάτι που παραπέμπει πιθανώς σε απουσία πίστης για κάτι ουσιαστικά καλύτερο στη συνέχεια.

Θα δούμε, όμως καθώς σήμερα υποχωρούν και η ΔΕΗ (15,55 ευρώ) και ο ΟΠΑΠ (χαμηλότερα των 19 ευρώ), ενώ συνεχίζεται η απογοήτευση (μας) από τον ΟΤΕ στα 10,76 ευρώ. Προσαρμοσμένη τιμή σήμερα και για τη Βιοχάλκο, που διαμορφώνεται στα 4,62 ευρώ, ενώ υποχωρούν ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Forthnet, Βωβός, Coca Cola 3E κ.α.

Η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές διαμορφώνεται σταδιακά προς το 1 προς 4 και εάν το κλίμα στον FTSE 20 (και κυρίως στις τράπεζες) επιβαρυνθεί στη συνέχεια η αναλογία αυτή θα διευρυνθεί.

Για τη συνέχεια εστιάζουμε πρωτίστως στην Alpha Bank και στις κρίσιμες περιοχές, που αναφέρονται βεβαίως στην Εθνική αλλά και μετοχές-σηματωρούς του FTSE 20. Και μπορεί η εικόνα της αγοράς να είναι μέχρι τώρα λίγο ως πολύ αναμενόμενη ωστόσο η πίεση που ασκείται με μετρημένη (και προσεγμένη εκτιμούμε ) προσφορά σε συνδυασμό με την αδιαφορία των αγοραστών μας κρατά περισσότερο επιφυλακτικούς για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v