Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με Εθνική, ΟΤΕ και ΤΤ στο ΧΑ

Εάν η ΕΤΕ υπερβεί τη διπλή κορυφή των 20,35-20,37 ευρώ τότε η μέρα που περίμεναν οι shortάκηδες για να βγάλουν από την διόρθωση θα αποδειχθεί νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Κέρδη για ΟΤΕ (2,82%). Υψηλές συναλλαγές στη Γενική.

Η μέρα, που οι shortάκηδες θεωρούσαν δική τους, που περίμεναν πως θα έκαναν περίπατο με…βαρίδι την Εθνική να πιέζει τον Ftse 20 χαμηλότερα των 1.156 μονάδων εξελίσσεται εντελώς αντίθετα από τους σχεδιασμούς τους.

Με τον… αέρα της 18ης ευρωπαικής τράπεζας (σε μέγεθος αποτίμησης) και με αιχμή την χρηματιστηριακή αξία των 12,273 δισ. ευρώ ο όμιλος οδηγεί τους αγοραστές σε ασφαλέστερες περιοχές.

Υψηλότερα προς τις 2.365 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.219 μονάδες ο Ftse 20 με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 72 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά περίπου τα 20 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής Tράπεζας, που εάν κινηθεί υψηλότερα της ΄΄διπλής κορυφής΄΄ (πέριξ των 20,37 ευρώ) ενεργοποιείται ο επόμενος ανοδικός κύκλος ικανός να φέρει την τιμή προς τα 22,7-22,9 ευρώ. Πληθώρα βοηθειών σήμερα από ΟΤΕ (2,9%), ΔΕΗ (2,43%) αλλά και ΤΤ, Coca Cola 3E, Μυτιληναίο, Intralot, MPB και άλλες δυνάμεις της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Μετοχή, που λόγω των αυξημένων συναλλαγών δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει σε επόμενη φάση είναι η Γενική.

Υψηλότατοι τζίροι καθημερινά, κοντά 10 εκατομμύρια τεμάχια σήμερα με τους Γάλλους να ενισχύουν περαιτέρω τη θέση τους στο μ.κ. Όμως δεδομένου, ότι οι στρατηγοί-μέτοχοι δεν συμμετείχαν στην α.μ.κ επίσης ενισχυμένη θα πρέπει να θεωρείται η θέση ισχυρού ιδιωτικού επενδυτικού πόλου, ο οποίος χτίζει μεθοδικά θέση το μ.κ της Γενικής.

Απώτερη επιδίωξη τους να επωφεληθούν, όπως εκτιμούν, στην περίπτωση που η Societe Generale επανεξετάσει τη θέση της στην ελληνική αγορά. Μακρυνό σενάριο, πολύ μακρυνό…σύμφωνοι αλλά πολλά σενάρια έχουν αρχίσει να ανοίγουν γενικότερα και πάλι στο ΧΑ.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές στο περίπου 1 προς 1,2 με περίπου 75 μετοχές σε ανοδική φορά, δύο μεστά limit up για Αθηνά (0,64 ) και Κούμπα ( 0,52 ευρώ) , άλλους 30-32 τίτλους με απόδοση μεγαλύτερη του 2% και αρκετά κομμάτια σε Μαίλλη, Forthnet, Ηλεκτρονική Αθηνών κ.α από αυτή την κατηγορία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v