Εντείνονται οι πιέσεις στις τράπεζες

Επιβαρύνεται η εικόνα στο ταμπλό του ΧΑ, με Εθνική και Πειραιώς να σημειώνουν απώλειες μεγαλύτερες του 3%. Στο 1 προς 3 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών. Θετική διαφοροποίηση από ΑΤΕ, ΤΤ, Κύπρου.

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση της εικόνας στο ταμπλό του ΧΑ από το αμέσως προηγούμενο σχόλιο, αν και σε κάποιους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους οι πωλητές δείχνουν να παίρνουν ελαφρώς επιθετικότερες πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα Εθνική και Πειραιώς να ξεπερνάν σε απώλειες τις 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στο -2,95% είναι οι απώλειες της Eurobank.

Συνεχίζουν να δείχνουν διαθέσεις θετικής διαφοροποίησης Αγροτική, Κύπρου, ΤΤ και Τράπεζα Αττικής, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη με οριακά θετικό πρόσημο κινούνται Junbo και Τιτάνας.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες του 2% για Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Μυτιληναίο, ενώ με απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων κινείται και ο τίτλος της Alpha Βank.

Στο «κόκκινο», αλλά με μικρότερες απώλειες κινούνται Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΡΒ, MIG.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών λίγο πριν τις 14:00 διαμορφώνεται στο 1 προς 3, ενώ περίπου 30 τίτλοι σημειώνουν ενδο-συνεδριακές απώλειες που ξεπερνούν το 5%.

Ο τζίρος πλησιάζει τα 40 εκατ., και δεν θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός για τα μέχρι στιγμής δεδομένα της συνεδρίασης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τίτλους του FTSE μόνο η μετοχή της Εθνικής ξεπερνά σε όγκο το 1 εκατ. τεμάχια.

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται και οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η διεκδίκηση των εντυπώσεων στο ταμπλό της Σοφοκλέους πιθανότατα θα κρατήσει μέχρι τέλους.

Τεχνικά ζητούμενο είναι ο Γ.Δ. να μην κλείσει χαμηλότερα των 1.644 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v