ΧΑ: Αφομοιώνει τα αποτελέσματα της Συνόδου

Παραμένει ο στόχος των 350 μονάδων για τον FTSE-20 με απαραίτητη ενδιάμεση επιβεβαίωση των στηρίξεών του. Στο επίκεντρο τράπεζες και ΟΠΑΠ. Πότε θα «παιχτεί» το επόμενο ποντάρισμα στο Χ.Α.

Στο επόμενο eurogroup οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα. Εξέλιξη λίγο έως πολύ αναμενόμενη από την πλειονότητα των παικτών, γεγονός που έχει αποτυπωθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Βασικοί δείκτες και μετοχές αντέδρασαν χθες έως σημαντικές τοπικές κορυφές, για να διορθώσουν στη συνέχεια. Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 862,88 μονάδες, ο FTSE-20 στις 321,25, ο τραπεζικός δείκτης στην ευρύτερη περιοχή των 340 μονάδων και η μεσαία κεφαλαιοποίηση αρκετά πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι χαρακτήρισαν επίσης αναμενόμενη και φυσιολογική την προσπάθεια κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων υπεραξιών, που απέφερε ο τελευταίος ανοδικός γύρος.

Από τεχνική πλευρά, το ενθαρρυντικό είναι πως ο FTSE-20 διαμορφώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση πάνω από τις 320 μονάδες. Στόχος παραμένει η προσέγγιση της περιοχής των 350 μονάδων, με απαραίτητη όμως μια ενδιάμεση διόρθωση, δοκιμασία και επιβεβαίωση των στηρίξεων του 20άρη.

Στη συνέχεια θα ανεβάσουμε στον Εκηβόλο σχετικό διάγραμμα του FTSE-20 (από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket), για να έχουμε σαφέστερη βραχυμεσοπρόθεσμη εικόνα.

Πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε ορισμένες μετοχές-σηματωρούς σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, με κρίσιμη την επιβεβαίωση στηρίξεων για τη μετοχή της Εθνικής.

Ο ΟΠΑΠ, μετά και τα χθεσινά πακέτα, φαίνεται να είναι ειδική περίπτωση, καθώς αγοραστής φέρεται να είναι γνωστό λονδρέζικο χαρτοφυλάκιο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v