XA: Τεχνική αντίδραση προς τις 835 μονάδες

Κέρδη καταγράφει η Σοφοκλέους, με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται 4,4%. Άνοδος για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου, MIG. "Συνεχίζουν" και οι μη τραπεζικές δυνάμεις. Πτώση για ΟΤΕ.

Τα κάτω πάνω για τις τράπεζες, με τους βασικούς δείκτες και τις μετοχές να αντιδρούν από την αρχή της συνεδρίασης. Κατά 2,30% υψηλότερα ο FTSE-20 έως τις 293,3 μονάδες, με αιχμή τις τράπεζες, ενώ και ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται έως τις 837 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών περίπου στα 8,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία 2,2 εκατ. στην Εθνική, 1,6 εκατ. στην Alpha Bank και περίπου 1,1 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς.

Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας σημειώναμε κλείνοντας πως «βραχυπρόθεσμα, και πάντα από τεχνική πλευρά, θα επιμείνουμε στη χθεσινή εκτίμησή μας πως ο τραπεζικός κλάδος χρειάζεται οπωσδήποτε σήμερα-αύριο μια ανοδική εκτόνωση και επιβεβαίωση της ευρύτερης ζώνης στήριξης των 250 μονάδων».

Πρακτικά, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες έχουν στραμμένο στο βλέμμα τους κυρίως στη συνάντηση ΕΕΤ - Στουρνάρα, με τον Χρ. Κίτσιο να αναφέρεται στο πακέτο ανακούφισης που ζητούν οι τραπεζίτες.

Έως το 1,49 ευρώ η Εθνική, έως το 1,65 ευρώ η Alpha Bank, έως το 0,74 η Eurobank και έως το 0,39 ευρώ η Πειραιώς.

Ενώ οι τράπεζες αντιδρούν, συνεχίζεται η ανοδική κίνηση και των υπόλοιπων, με τον FT Mid έως τις 984 μονάδες. Υψηλότερες τιμές για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, καθώς προχωρά η διαδικασία διάθεσης του 33%, και για ΔΕΗ. Αλλά και για Βιοχάλκο, MIG, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με συγκριτικά καλές συναλλαγές, ενισχύονται ΓΕΚ Τέρνα, AS Company, ΕΧΑΕ, Intracom, Υγεία, Τέρνα Ενεργειακή, Σιδενόρ, Σωληνουργεία Κορίνθου.

Για τη συνέχεια, ενδέχεται να χρειαστεί η επιβεβαίωση των 288 μονάδων για τον FTSE-20 και των 825-828 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Αλλά και του 1,42-1,45 ευρώ για την Εθνική και του 1,55-1,58 ευρώ για την Alpha Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v