Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιείται η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 630 μον. με κέρδη άνω του 4% ο ΓΔ, καθώς οι αγοραστές ανεβάζουν... ταχύτητα μετά τα παράγωγα. Κέρδη άνω του 7% για Εθνική, Alpha, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Μέτκα. Θετικά πρόσημα για ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Στο κόκκινο Τιτάν, Ελλάκτωρ.

Ισχυροποιείται η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά συνεχίζεται η συνεδρίαση, μετά τη "λήξη" της τελευταίας σειράς στα Παράγωγα. Σε θετικό πρόσημο το ΧΑ από την πρώτη κιόλας εντολή, με τον Γενικό Δείκτη να μετρά κέρδη 1,05% μέχρι λίγο πριν τις 13:45, να ανεβάζει στροφές στη συνέχεια ξεπερνώντας το 1,70% λίγο μετά τις 14:15, δηλαδή όταν ξεκαθάρισε η εικόνα για τα Συμβόλαια του δείκτη και τα ΣΜΕ επί μετοχών.

Λίγο μετά τις 14:30 ο Γενικός Δείκτης με 2,16% πλησίαζε προς τις 630 μονάδες, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο (ΔΤΡ: κατά 5,29% στις 830 μον.) και τον FTSE25 να ενισχύεται 2,05% προς τις 1.700 μονάδες.

Σταδιακή ενίσχυση δεικτών και μετοχών μετά τις 14:15, με ταυτόχρονη επιτάχυνση των συναλλαγών, με τους traders να εστιάζουν στον τραπεζικό κλάδο, ενώ χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων.

Στα 28 εκατ. ευρώ ο καθαρός τζίρος (εξαιρουμένων των 76 εκατ. για το 97,27% της Ιονικής Ξενοδοχειακής), με το 68% να έχει αλλάξει χέρια στον τραπεζικό κλάδο. Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως κυρίως με τις "πλάτες" του θα μπορούσε να επιτευχθεί η προσπάθεια ανάκαμψης μετά την τελευταία οπισθοχώρηση της αγοράς.

Πάνω από 4,25% η αντίδραση για τον ΔΤΡ, που φτάνει στις 825 μονάδες, την ώρα που το 10ετές υποχωρεί 1,19% στις 729 μονάδες βάσης (το χαμηλότερο σημείο της ημέρας). Η κινητικότητα στον κλάδο υποστηρίζεται και από τη λήψη θέσεων σε αντίστοιχα ΣΜΕ μετοχών στο ΧΠΑ για την επόμενη -πρώτη- σειρά του 2017.

Με τον... αέρα των παραγώγων, η υποκείμενη αγορά παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς σταδιακά επανέρχεται η τεχνικότητα και για τους 3 βασικούς δείκτες, ενώ μετοχές-σηματωροί επανακάμπτουν από τα χαμηλά της Τετάρτης-Πέμπτης.

Αυξημένες συναλλαγές στην Εθνική και την Πειραιώς, υψηλότερος τζίρος σε Alpha Bank και ΕΤΕ.

Πέραν του τραπεζικού κλάδου κινητικότητα σημειώνεται σταδιακά σε όλο και περισσότερες μετοχές του δείκτη, με τη σχέση εμφανώς υπέρ των long, οι οποίοι ανακτούν μέρος από το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών.

Περί τις 20 μονάδες υψηλότερα από το τελευταίο χαμηλό ο ΓΔ, σχεδόν 80 μονάδες ο ΔΤΡ, περίπου 60+ ο FTSE25.

Συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος σε τίτλους των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, Jumbo, Coca Cola, FF Group, ΔΕΗ κ.α. Στο επίκεντρο οι μετοχές του ομίλου Μυτιληναίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αντιδρά μετά το χθεσινό "άδειασμα" η μετοχή της ΜΕΤΚΑ, προς τα 6,17 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου.

Με κέρδη Αεροπορία Αιγαίου, Viohalco, FF Group, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Grivalia κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v