Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υποχώρηση προς τις 620 μονάδες

Στις τράπεζες οι περισσότερες πιέσεις, στη σκιά του «δύσκολου» χρονοδιαγράμματος και της απόστασης που φαίνεται για την επίτευξη αρχικής συμφωνίας στο Εurogroup. Στο κόκκινο σχεδόν όλα τα blue chips.

ΧΑ: Υποχώρηση προς τις 620 μονάδες

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση, καθώς οι traders ρευστοποιούν μέρος των θέσεών τους, συνέπεια της χθεσινής παρέμβασης Ντάισελμπλουμ, παρότι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι το παράθυρο για να περιγραφεί η συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα δεν έχει κλείσει.

Στον απόηχο της αναφοράς του επικεφαλής του Eurogroup, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες την εκλαμβάνουν ως αφορμή για να πιέσουν τις τιμές χαμηλότερα. Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές και τζίρο η υποχώρηση της αγοράς προς τα όρια των 620 μονάδων, ένδειξη πως οι αγοραστές στα χαμηλά της Πέμπτης - Παρασκευής «κλειδώνουν αποδόσεις».

Εύλογα στον τραπεζικό κλάδο η επικέντρωση των πωλητών, με τον Δείκτη Τραπεζών να χάνει αισθητά έδαφος προς τις 739 μονάδες, πρακτικά δοκιμάζοντας την πρώτη από μία σειρά σημαντικών στηρίξεων μέχρι τις 670 μονάδες της 9ης Φεβρουαρίου.

Οπως σημείωναν παράγοντες της αγοράς, η σημερινή εικόνα στην αρχή της συνεδρίασης θα πρέπει να συνεκτιμηθεί με τη διατήρηση της αντίδρασης, ακόμη και την ώρα που γίνονταν γνωστές στα χρηματιστηριακά γραφεία οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.

Στο 60% ο τζίρος που έχει πραγματοποιηθεί στις μετοχές των συστημικών τραπεζών, καθώς και στις 4 οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο. Αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική, Πειραιώς, μεγαλύτερος τζίρος σε Alpha Bank, Εθνική.

Σχεδόν μετά από μία ώρα συνεδρίασης οι short έλεγχαν το παιχνίδι στις 23 από τις μετοχές του δείκτη, με αγοραστές μόνον στη Motor Oil και δευτερευόντως στον Sarantis.

Στη μετοχή της ΜΟΗ έχουν πραγματοποιηθεί αυξημένες συναλλαγές/τζίρος, συμπεριλαμβανόμενου ενός πακέτου 50.000 τεμαχίων στα 13,98 ευρώ, συνολικής αξίας 699.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως τόσο οι μέχρι τώρα συναλλαγές όσο και το συγκεκριμένο πακέτο πραγματοποιούνται σε «νέα υψηλά», με την τιμή στα 14,09 ευρώ. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο υψηλό μετά το χθεσινό των 14,07 ευρώ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

H εταιρία είναι μία από τις οκτώ που θα παρουσιασθεί αύριο Πέμπτη σε ημερίδα της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο Παρίσι. Στο πλαίσιο του Greek Investment Day, θα παρουσιασθούν σε συνεντεύξεις (1 προς 1) εκτός από τη Motor Oil, οι Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Ελληνικά Χρηματιστήρια, ΟΠΑΠ, Ομιλος Μυτιληναίου, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ και FF Group.

Θυμίζουμε πως ένα μεγάλο πακέτο για 127.872 μετοχές του FF Group στα 17,97 ευρώ, συνολικής αξίας 2,3 εκατ. ευρώ, άλλαξε χέρια στη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου.

Στις 11:30 οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο είχαν ξεπεράσει το 4,75% (στις 729 μονάδες), με τον Γενικό Δείκτη κατά 1,75% χαμηλότερα στις 622 μονάδες, δηλαδή χαμηλότερα των κρίσιμων βραχυπρόθεσμων στηρίξεων που είχαν τεθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο.

Στα 16,5 εκατ. μετοχές οι συναλλαγές, στα 9,8 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v