Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στο φινάλε θα κριθεί το πρόσημο

Στα επίπεδα των 820 μονάδων κινείται πλέον ο Γενικός Δείκτης, καθώς «μαζεύονται» τα αρχικά κέρδη. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Αlpha, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος. Απώλειες για Μοtor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντη. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Στο φινάλε θα κριθεί το πρόσημο

Με τις Ευρωπαϊκές Αγορές να δείχνουν τάσεις οριακής ενίσχυσης των αρχικών απωλειών, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου επιμένει στο θετικό πρόσημο, αν και έχει υποχωρήσει εμφανώς από τα πρωινά υψηλά, μία πρώτη ένδειξη «κόπωσης» των αρχικών αγοραστών.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ο Γενικός Δείκτης είχε αναρριχηθεί μέχρι τις 825,08 (+0,79%) και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών μέχρι τις 1.057,25 μονάδες (+2,13%), αργά αλλά σταθερά παρατηρείται «διάβρωση» των αρχικών κερδών και όπως εξελίσσεται η συνεδρίαση, δεν αποκλείεται το τελικό πρόσημο του Δείκτη να κριθεί την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, αν όχι στις τελικές δημοπρασίες.

Ανεξάρτητα αυτού, είναι περισσότερο από εμφανής η επιστροφή της επιφυλακτικότητας, σε μία Αγορά που λίγες μέρες πριν, αν δεν «περίσσευε η αισιοδοξία», δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκτιμούσαν πως ήταν μπροστά ένα ενδιαφέρον, χρηματιστηριακά, καλοκαίρι.

Ξεκινώντας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και ενώ τείνουν να συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης και με τον τζίρο να φθάνει στα 19,5 εκατ., από τα οποία το 1,1 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ), Αεροπορία Αιγαίου, ΟΛΠ, Motor Oil, Fourlis και Folli Follie Group παραμένουν με όγκο συναλλαγών χαμηλότερο των 10.000 τεμ. και αυτό μπορεί να έχει τη σημασία του.

Από εκεί και πέρα, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται οι Εθνική (+1,16%), Eurobank (+2,51%), Αττικής (+1,87%), Πειραιώς (+2,16%), ΔΕΗ (+1,42%) και Fourlis (+1,04%).

Από τη θεωρούμενη «αδύναμη» πλευρά, μόνο ο Σαράντης (-1,12%) σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας και όλα αυτά δείχνουν ότι η ημερήσια τάση παραμένει «παιζόμενη».

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου συνεχίζουν να υφίστανται τις συνέπειες επιστροφής της επιφυλακτικότητας και της ξαφνικής απόσυρσης των αγοραστών, προσπαθούν για κάτι καλύτερο οι Space Hellas (+9,78%), Νηρέας (+2,97%), Χαλκόρ (+2,96%), Παπουτσάνης (+1,35%) και Centric (+1,88%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v