Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτές στις ΗΠΑ ψάχνει το υπουργείο Οικονομίας

Τα σχέδια μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που διανοίγονται μέσω της ενεργοποίησης των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο του 9ου ετήσιου Capital Link Forum που ξεκινά στις 9 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας.

Επενδυτές στις ΗΠΑ ψάχνει το υπουργείο Οικονομίας
της Έλενας Λάσκαρη

Τα σχέδια μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που διανοίγονται μέσω της ενεργοποίησης των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο του 9ου ετήσιου Capital Link Forum που ξεκινά στις 9 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας.

Το συνέδριο οργανώνεται από την Capital Link με τη συνεργασία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, τεσσάρων μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων (Sal Oppenheim, Citigroup, Morgan Stanley, UBS), της Proton Bank, του Business Council for International Understanding και του New York Association for International Investments, και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 500 εκπροσώπους της αμερικανικής επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ και με τις επαφές του αναμένεται να αναδείξει τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως πύλης εισόδου στη ΝΑ. Ευρώπη αλλά και τα πλεονεκτήματα της σταθερής οικονομίας και της βελτίωσης που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα με το συνέδριο διοργανώνονται φέτος ειδικά workshops με θέματα τις ιδιωτικοποιήσεις, τη ναυτιλία και τις επενδύσεις σε ακίνητα.

Το workshop των ιδιωτικοποιήσεων οργανώνεται σε συνεργασία με τις τράπεζες Sal Oppenheim, Citigroup, Morgan Stanley και UBS, το workshop της ναυτιλίας οργανώνεται σε συνεργασία με τη Fortis Bank, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Capital Link έχει ηγετική θέση διεθνώς στον τομέα των Investor Relations για τη ναυτιλία, συνεργαζόμενη με 20 ναυτιλιακές εταιρίες εισηγμένες στα τρία αμερικανικά χρηματιστήρια και στα χρηματιστήρια του Λονδίνου, του ΑΙΜ και του Μιλάνου.

Το workshop για τις επενδύσεις σε ακίνητα οργανώνεται σε συνεργασία με τη Mizuho Corporate Finance, τη Langan Corporation, Cushman Wakefield και άλλους φορείς.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στη διοργάνωση κατ’ ιδίαν συναντήσεων –roadshow- με θεσμικούς επενδυτές με τη συμβολή κυρίως της Sal Oppenheim καθώς και των υπόλοιπων τραπεζών. Η Sal Oppenheim, πέραν των επενδυτών που προσκαλεί στην Αμερική, φέρνει ειδικά και ομάδα επενδυτών από την Ευρώπη. Στο roadshow συμβάλλει και η Proton Bank καθώς και η NBG International.

Η ελληνική αποστολή πέραν του υπουργού Οικονομίας απατρίζεται από τους:

- κ. Γιάννη Παπαθανασίου, υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών,

- κ. Πάνο Λειβαδά, γενικό γραμματέα Ενημέρωσης,

- κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων,

- κ. Λουκά Παπάζογλου, γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής - ειδικό γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων, υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών,

- κ. Παναγιώτη Δρόσο, γενικό γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης

- κ. Λεωνίδα Κορρέ, ειδικό γραμματέα για τη Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών,

- κ. Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης συμπεριλαμβάνει την ανώτατη διοίκηση σημαντικών ομίλων. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και θα κάνουν παρουσιάσεις οι εξής:

- Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΚΕ, κ. Δημήτριος Παζαΐτης,

- Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Παναγιώτης Παπασταύρου,

- Ο κ. Nicola Facciorusso, Senior Vice President, Director Equity, South Europe & Middle East, Sal Oppenheim,

- Ο πρόεδρος της Alapis, κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης,

- Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ιωάννης Παράσχης,

- Ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of Attica, κ. Τρύφων Κολλίντζας,

- Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Άγγελος Φιλιππίδης,

- Ο διευθύνων σύμβουλος της Proton Bank, κ. Ηλίας Λιανός,

- Η γενική γραμματέας του ΕΒΕΑ, κ. Αλεξάνδρα Πάλλη,

- Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Τάσος Φιλιππάκος,

- Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, κ. Πάνος Καβουλάκος,

- Ο πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου, δρ Πέτρος Π. Παπαγεωργίου,

- Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής ΟΤΕ, κ. Ιορδάνης Αϊβάζης,

- Ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δικηγόρος, Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου,

- Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ,

- Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, δρ Χάρης Κοκκώσης,

- Ο διευθύνων σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation (TEN) Limited, κ. Νικόλαος Π.Τσάκος,

- Ο Managing Director υπεύθυνος για Ναυτιλιακές Δραστηριότητες της Fortis Bank, κ. Xάρης Αντωνίου.

Συντονιστές των panels του συνεδρίου θα είναι υψηλά στελέχη διεθνών ΜΜΕ και συγκεκριμένα:

- Mr. Thomas Buerkle - International Editor, Institutional Investor

- Mr. Vito Racanelli - European Editor, Barron’s

Πρωταρχικό ρόλο στην υλοποίηση του φετινού συνεδρίου ανέλαβε η Sal Oppenheim. Πέραν του ότι η Sal Oppenheim είναι κύριος χορηγός του συνεδρίου, έφερε ομάδα επενδυτών από την Ευρώπη -επιπλέον αυτών που προσκαλεί στην Αμερική- για να παρακολουθήσουν το Capital Link Forum και να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις εταιρίες και τους φορείς που συμμετέχουν στο συνέδριο.

Επίσης, η Sal Oppenheim συνέβαλε κατά κύριο λόγο στην πραγματοποίηση roadshow ελληνικών εταιριών, οι οποίες συμμετέχουν στο Capital Link Forum με σκοπό την πραγματοποίηση κατ’ ιδίαν συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v