Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2014

Καλπάζει ο «ταύρος» της JP Morgan στις ελληνικές τράπεζες

Καλπάζει ο «ταύρος» της JP Morgan στις ελληνικές τράπεζες
Η JP Morgan αποτελεί τον πλέον bullish από τους ξένους brokers για την πορεία του Χ.Α. και ιδιαίτερα των τραπεζών.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες το Τμήμα Ανάλυσης της αμερικανικής τράπεζας έχει εκδώσει 9 εκθέσεις (με βάση το αρχείο του Euro2day) που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες.

Ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, πριν δηλαδή από τις νέες αυξήσεις κεφαλαίου, η JP Morgan έδινε σύσταση overweight για Alpha και Πειραιώς με τιμές στόχους 0,84 ευρώ για την πρώτη και 2 ευρώ για τη δεύτερη.

Από τότε η τιμή στόχος για την Alpha ανέβηκε, αρχικά στο 0,95 ευρώ και εν συνεχεία με την πρόσφατη έκθεση στο 1,01 ευρώ.

Στην Πειραιώς η προς τα άνω αναθεώρηση της τιμής στόχου είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Στις 17 Απριλίου ανεβάζει την τιμή στόχο από τα 2 στα 2,29 ευρώ και την κατατάσσει μεταξύ των 10 top picks για τις αναδυόμενες αγορές.

Με την τελευταία έκθεση (30 Ιουνίου) η τιμή στόχος ανήλθε στα 2,45 ευρώ!

Ταυτόχρονα το τμήμα ανάλυσης της JP Morgan συνιστά σταθερά αγορές στο Χ.Α. σε κάθε διόρθωση λόγω πολιτικής αβεβαιότητας. Μότο που επαναλαμβάνει στις δύο τελευταίες εκθέσεις της για την Ελλάδα και τις τράπεζες (22 Μαΐου και 30 Ιουνίου).

Νωρίτερα (στις 7 Μαΐου) ο οίκος δήλωνε «πολύ χαρούμενος με τη σύσταση overweight για την Ελλάδα» παρά την τότε υποχώρηση των αποτιμήσεων εξαιτίας των νέων μετοχών από τις ΑΜΚ της Alpha και της Πειραιώς.

Η αισιοδοξία της JP Morgan αποδείχθηκε, όμως, κακός σύμβουλος στην περίπτωση της Εθνικής.

Το τμήμα ανάλυσης αναγκάστηκε να περικόψει την τιμή στόχο για τη μετοχή από τα 3,92 ευρώ, αρχικά στα 3,58 ευρώ (17 Απριλίου) και έναν μήνα μετά (16 Μαΐου) στα 2,85 ευρώ, με σύσταση όμως overweight μια και λόγω των όρων της αύξησης η τιμή της μετοχής είχε καταγράψει σημαντική διόρθωση.

Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v