Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι «φτώχειες» της Socar και το γραφείο της Αθήνας

H μείωση των εσόδων της εταιρείας λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου δεν της επιτρέπει την «πολυτέλεια» να διαθέτει εκτός από τις δύο εμπορικές εταιρείες και ξεχωριστά γραφεία αντιπροσώπευσης, δήλωσε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν.

Το κλείσιμο των γραφείων αντιπροσώπευσης που έχει στη Γενεύη της Ελβετίας αποφάσισε η διοίκηση της Socar. Η παρουσία της αζέρικης κρατικής εταιρείας πετρελαίου στην Ελβετία είναι ισχυρή, καθώς πριν μερικά χρόνια εξαγόρασε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και δίκτυο πρατηρίων, τα οποία και λειτουργεί με τη φίρμα της μέσω δύο ξεχωριστών εταιρειών.

Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελβετία, Akram Zeynalli, η μείωση των εσόδων της εταιρείας λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου δεν της επιτρέπει την «πολυτέλεια» να διαθέτει εκτός από τις δύο εμπορικές εταιρείες και ξεχωριστά γραφεία αντιπροσώπευσης.

Σύμφωνα με τον CEO της Socar, Rovnag Abdullayev, η απόφαση για κλείσιμο όλων των γραφείων αντιπροσώπευσης έχει ληφθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό των δαπανών. Τις δραστηριότητες των γραφείων αυτών θα αναλάβουν τα κεντρικά στο Μπακού, ή οι θυγατρικές εταιρείες που διαθέτει σε άλλες χώρες.

Πάντως από τον κατάλογο των γραφείων αντιπροσώπευσης που θα κλείσουν και τα οποία λειτουργούν σε Γεωργία, Τουρκία, Ρουμανία, Αυστρία, Καζακστάν, Ην. Βασίλειο, Ιράν, Γερμανία και Ουκρανία, απουσιάζει αυτό της Αθήνας.

Θεωρούμε δε ότι η παρουσία της αζέρικης εταιρείας στην Ελλάδα με ξεχωριστό γραφείο θα διατηρηθεί μέχρι να κλείσει η υπόθεση με την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ.

Μετά δεν θα έχει λόγο ύπαρξης το γραφείο, είτε εξαγοραστεί ο ΔΕΣΦΑ, είτε όχι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v