Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ισραηλινές Σειρήνες στην Πανγαία και το... τζάκι της MLS

Το ισραηλινό ενδιαφέρον για την Πανγαία, η MLS και τα παραδοσιακά... τζάκια της βιομηχανίας.

Οι ισραηλινές Σειρήνες στην Πανγαία και το... τζάκι της MLS

ΠΑΝΓΑΙΑ: Πρόσφατα έγραφε το Euro2day.gr για το φλερτ του πλουσιότερου Ισραηλινού στον κόσμο, του Beny Steinmetz, με τη ΛΑΡΚΟ μέσω εταιρείας που ελέγχει στα Σκόπια.

Το όνομα του Steinmetz επανήλθε προ ημερών στην επικαιρότητα καθώς ένα fund της Beny Steinmetz Group Real Estate, το οποίο διαχειρίζεται ο Κρις Παπαχριστοφόρου (πρώην επικεφαλής παγκόσμιας δραστηριότητας της μονάδας RREEF Opportunistic Investments της Deutsche Bank) βρίσκεται σε συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα για εξαγορά μειοψηφικού ποσοστού της Πανγαία.

Ο Steinmetz, κάτοικος Ελβετίας, με περιουσία που υπολογίζεται στα 14 δισ. δολάρια, αποφεύγει τη δημοσιότητα.

Εκτός από την τεράστια παρουσία στα μέταλλα, μέσω της εταιρείας Scorpio και της BSG Real Estate κατέχει μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε Καζακστάν, Ρωσία και Ανατολική Ευρώπη.

Κατά σύμπτωση, το όνομα του ισραηλινού κροίσου επανέρχεται στην επικαιρότητα λίγες ημέρες προ του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στο Τελ Αβίβ και λίγες εβδομάδες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής προσφορών για το Ελληνικό.

Μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου είναι και ο ισραηλινός κολοσσός Elbit.

 

MLS: Κύκλοι της αγοράς συνδέουν το πακέτο της περασμένης Παρασκευής με το ενδιαφέρον μέλους γνωστότατης βιομηχανικής οικογένειας.

Η MLS Πληροφορική ανακοίνωσε χθες ότι «την Παρασκευή 27.9.2013 το ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο του κ. Καματάκη Ιωάννη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, κατήλθε σε 52,87% ήτοι 6.565.082 μετοχές. Ο υπόχρεος την προηγούμενη της συναλλαγής ημέρα 26.9.2013 κατείχε ποσοστό 54,34% ήτοι 6.748.540 μετοχές της εταιρίας MLS Πληροφορική».

Σε ό,τι αφορά τον πωλητή, είναι γνωστή η πρόθεση του βασικού μετόχου της MLS κ. Καματάκη να προσελκύσει θεσμικά χαρτοφυλάκια από Ελλάδα και εξωτερικό, κάτι που έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Αξιοσημείωτο, πάντως, όπως πληροφορούμεθα, ότι θέση στην εισηγμένη έχει αποκτήσει και μέλος γνωστότατης βιομηχανικής οικογένειας (από τα «παραδοσιακά τζάκια» που λένε...) πιστεύοντας προφανώς στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v