Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ζωγράφος που ελέγχει το... 25% της Ίου!

Επένδυση για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος προωθεί στην Ίο ο πρώην τραπεζίτης Αγγ. Μιχαλόπουλος ο οποίος φέρεται να έχει αγοράσει τα τελευταία χρόνια σχεδόν το 25% του νησιού.

Ο ζωγράφος που ελέγχει το... 25% της Ίου!

Τους περιβαλλοντικούς όρους για μία ακόμα επένδυση που προωθεί ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς της Ίου» Άγγελος Μιχαλόπουλος ενέκρινε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης.

Ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης στις ΗΠΑ Αγγ. Μιχαλόπουλος εν μέσω κρίσης έχει σαρώσει τα ακίνητα στο νησί, με αποτέλεσμα κάποιοι να υποστηρίζουν πως του ανήκει σχεδόν το 25% αυτού.

Τώρα προωθεί μέσω της εταιρείας 105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρεία Εκμ. Ακινήτων επένδυση για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στη θέση Κουμπάρα-Διακοφτό, συνολικής δυναμικότητας 249 κλινών, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης (spa).

Ο Αγγ. Μιχαλόπουλος δεν είναι ο μόνος που επενδύει στο νησί των Κυκλάδων, καθώς τα τελευταία χρόνια γη έχουν αγοράσει γνωστοί εφοπλιστές όπως ο Γ. Προκοπίου, ο Ντ. Μαρτίνος και ο Διαμ. Διαμαντίδης.

Ο πρώην τραπεζίτης, όμως, που σήμερα δηλώνει ζωγράφος, είναι ο πλέον κινητικός στο σχετικά παρθένο από επενδυτικά κυκλαδίτικο νησί.

Εκτός από την έκταση επί της οποίας θα κατασκευαστεί το τουριστικό συγκρότημα, στο χαρτοφυλάκιο του κ. Μιχαλόπουλου περιλαμβάνονται και άλλα «φιλέτα» όπως ένα ακόμα οικόπεδο στη θέση Διακοφτό, ακίνητα στην ανατολική πλευρά του νησιού (Τρεις Κλεισιές) και το κτήμα του στην παραλία Κουμπάρα.

Παρά τα κατά καιρούς προβλήματα με τοπικούς παράγοντες και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο Αγγ. Μιχαλόπουλος συνεχίζει ακάθεκτος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v