Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το παρασκήνιο για Eurobank και ο μποναμάς για τραπεζοϋπαλλήλους

Ποιος αποφάσισε για τις διοικητικές αλλαγές στη Eurobank. Τι ζήτησε ο Δραγασάκης από τη Fairfax. Γιατί «φούσκωσαν» οι μισθοδοσίες των τραπεζοϋπαλλήλων τον Ιανουάριο.

Το παρασκήνιο για Eurobank και ο μποναμάς για τραπεζοϋπαλλήλους

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καθυστερημένο χριστουγεννιάτικο μποναμά έλαβαν οι εργαζόμενοι σε όλες τις τράπεζες. Η μισθοδοσία του Ιανουαρίου ήταν αυξημένη, καθώς οι τράπεζες εξόφλησαν τις μη ληφθείσες ημέρες άδειας του 2014 αλλά και προηγούμενων ετών.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους εργαζόμενους, καθώς πάγια τακτική των περισσοτέρων τραπεζών ήταν να μην πληρώνουν άδεια προηγούμενων ετών. Οι ημέρες αδείας απλώς μεταφέρονταν, χωρίς να πληρώνονται ακόμη και όταν είχε συσσωρευτεί υπόλοιπο ετών.

Τι άλλαξε και πληρώθηκαν ξαφνικά τα υπόλοιπα αδειών;

Το υπουργείο Εργασίας πέρασε προ μηνών ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο ως 10 χιλ. ευρώ ανά εργαζόμενο για μη εξόφληση ημερών αδείας που δεν χρησιμοποιήθηκαν...

 

EUROBANK: Ευθύνη των cornerstone investors ήταν οι διοικητικές αλλαγές στην τράπεζα. Η Fairfax ως επικεφαλής της ομάδας βασικών επενδυτών ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη για τις αλλαγές και αποδέχθηκε το αίτημα της κυβέρνησης για μεγαλύτερη συμμετοχή του Δημοσίου στο Δ.Σ. της τράπεζας.

Ως εκ τούτου αναμένεται διεύρυνση του αριθμού των μελών Δ.Σ. στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Το ραντεβού Δραγασάκη - Watsa ορίστηκε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τον κ. Φ. Καραβία, δείχνοντας έτσι και ποιος θα είναι ο εκλεκτός της ομάδας βασικών επενδυτών για τη θέση του CEO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v