Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2011

Η προσοχή στραμμένη στον DAX

Μέρες που είναι, θα θέλαμε να ασχοληθούμε και εμείς με τα… έργα και τις… ημέρες του αμετροεπούς αντιπροέδρου της κυβέρνησης (*).

Όμως, λόγω της κρισιμότητας των ημερών πρέπει να επιμείνουμε στην παρακολούθηση βασικών δεικτών, καθότι διαφαίνεται η κορύφωση της ανοδικής κίνησης για τον DAX, που… έσυρε από τα χαμηλά τους πολλούς σημαντικούς ευρωπαϊκούς δείκτες.

Η προσέγγισή μας συνεχίζει να βασίζεται στα στοιχεία που αντλούμε από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket και τις τελευταίες επισημάνσεις του φίλου zelis677 (**).

Σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης, "…ο δείκτης DAX ακολουθεί το σενάριο (που παρουσιάζεται στο πρώτο από τα διαγράμματα που ακολουθούν). Στο σενάριο αυτό προβλέπεται η επιστροφή του στην ευρύτερη περιοχή των 6.500 μονάδων. Εκεί θα πρέπει να απορροφήσει ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ό λ η την προσφορά που θα παρουσιάζεται και να συνεχίσει την ανοδική του κίνηση. Στο δεύτερο διάγραμμα φαίνεται ότι ο δείκτης ακολουθεί το εν λόγω σενάριο, παραμένει όμως ακόμη εντός των ορίων του διευρυνόμενου σχηματισμού που δημιούργησε κατά την προσέγγιση της περιοχής των 7.000 μονάδων".

Είτε αρέσει είτε όχι, η διακύμανση του DAX είναι προπομπός των όσων συμβαίνουν (κυρίως) στην ευρωζώνη και σηματωρός των όσων διαδραματίζονται σε πολλαπλά και σύνθετα επίπεδα.

Γι' αυτό εκτιμούν οι ειδικοί πως χρήζει συνεχούς - ενδελεχούς παρακολούθησης.

(**) Ο φίλος zelis677 αναφέρθηκε τελευταία στη στήλη και εκτιμούμε πως εάν και όταν υπάρχει κάτι να ειπωθεί θα ειπωθεί. Ξεκάθαρα και εμπεριστατωμένα.
(*) …αλλά σε μέγιστο βαθμό μας εξέφρασαν τα όσα προ ημερών έγραψε ο Πάτροκλος Κουδούνης.

Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε την ομοβροντία κατά του αντιπροέδρου -σε ηπιότερους ή και διαφορετικότερους τόνους- από αρκετά ΜΕΣΑ το σαββατοκύριακο. Κυρίως από έντυπα ("Ελεύθερος Τύπος", "Ελευθεροτυπία" κ.ά.), από πολλά ιστολόγια και γενικότερα από διάφορους μηχανισμούς. Όπως επίσης τη διακριτική απόσταση του κυβερνητικού εκπροσώπου, του νουνεχούς Δημ. Ρέππα, και βεβαίως του Γ. Ραγκούση (υπ' αριθμόν δύο της κυβέρνησης).

Όμως προσωπικά δεν με ξενίζει το ύφος του αντιπροέδρου, καθότι έχω νωπή ακόμη τη συμπεριφορά του το περίφημο πια "βράδυ των Ιμίων", προσκεκλημένου -ως συνήθως- του Μεγάλου Καναλιού (ή του Συγκροτήματος). Μέρες που είναι, λέμε, γιατί σχεδόν τέτοιον καιρό διαδραματίστηκε μία από τις πιο επονείδιστες φάσεις της μεταπολιτευτικής ιστορίας μας.

Όπως επίσης νωπότατες είναι και οι τελευταίες αιτιάσεις του για τους "μαχητές του '21".

Εξαιρετικό και τεκμηριωμένο απόλυτα το θέμα του "Πρώτου Θέματος" και στη σωστή στιγμή, απ' ό,τι φαίνεται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v