Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2013

Όλα γίνονται τώρα περισσότερο ξεκάθαρα

Όλα πλέον γίνονται ξεκάθαρα και για τον τελευταίο αφελή, τον τελευταίο καλόπιστο.

Διαβάζοντας προσεκτικότερα τις δηλώσεις, αποκαλύψεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη (στην εκπομπή του MEGA) λύνονται και οι τελευταίες αμφιβολίες για το «παιχνίδι» του καλού και του κακού που παίζει το Ταμείο και η ΕΚΤ. Όταν έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα, όλα είναι ΗΔΗ προσυνεννοημένα μεταξύ τους, όπως παραδέχεται ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ. Επιβεβαιώνονται πανηγυρικά, για όσους ήθελαν να πιστεύουν διαφορετικά, και οι... λόγοι των επαφών Γ. Παπανδρέου- Στ. Καν, και η μεθόδευση που ακολουθήθηκε (Τιτανικός, ΕΛΣΤΑΤ- Γεωργίου, οι έλληνες είναι...διεφθαρμένοι κ.λ.π) και η επιλογή της (υποτιθέμενης ) λαθεμένης πολιτικής.

Ακολουθήθηκε «λαθεμένη» συνταγή επειδή ως τέτοια οδήγησε σε «κώμα» τον έλληνα βαριά ασθενή, και την χώρα σε «αποικία χρέους» του Βερολίνου.

Διαφαίνονται όμως και άλλα τινά χρήσιμα από τις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη. Πως δηλαδή το Βερολίνο ΔΕΝ θα πιέσει την Αθήνα για λήψη μέτρων μέχρι τις ευρωεκλογές, πως δεν υπάρχει ούτε μία στο...εκατομμύριο περίπτωση ορθολογικής διαχείρισης του δυσβάστακτου ελληνικού χρέους (για προφανείς λόγους ομηρείας), πως η συνταγή που θα ακολουθηθεί μετά την αναμέτρηση του Μαΐου 2014 θα περιλαμβάνει το πολύ μείωση επιτοκίων και ίσως μεταφορά μέρους του βάρους σε μέλλοντα χρόνο.

Καταδείχθηκε επίσης η ομηρεία του εγχώριου πολιτικού συστήματος (Siemens, Χριστοφοράκοι, υποβρύχια...), η ολιγότητα του συνάμα η προνοητικότητα των δανειστών (δλδ του Βερολίνου) για την...επόμενη ημέρα. Όπως εκφράζεται ΚΑΙ από την δημιουργία της Κίνησης των 58 (εύλογο το καλωσόρισμα της από τον γερμανοτραφή ολετήρα Κ. Σημίτη), τις διεργασίες στην «βολική Αριστερά» και την άπλετη στήριξη των συστημικών ΜΜΕ και των MEGAλων «κέντρων διαμόρφωσης της κοινής γνώμης».

Ενδιαφέρον το σχετικό θέμα (στο Real.gr) σύμφωνα με το οποίο ξένα (κυρίως) γερμανόφωνα Μέσα «καρφώνουν» τα εγχώρια κέντρα που «παπαγαλίζουν» τα περί σκληρής στάσης της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v