Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2014

Εστιάζοντας σε Πειραιώς και συστημικές τράπεζες

Στο 1,73-1,77 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της Πειραιώς, με αυξημένες και σήμερα συναλλαγές. Λίγο μετά τις 13:10 είχαν αλλάξει χέρια περισσότερα από 2,7 εκατ. μετοχές, αξίας περίπου 4,9 εκατ. ευρώ.

Μετοχή-σηματωρός η Πειραιώς, παρακολουθείται από αρκετούς αναλυτές και παίκτες. Θεωρώντας αξιόπιστη τη μέτρηση του ABCanalysis, ανεβάζουμε το εβδομαδιαίο διάγραμμα της μετοχής.

 

 Ο αναλυτής εστιάζει στην καθοδική διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης (24-30/3) στη μεσαία κόκκινη γραμμή, καθώς και στο οριζόντιο κανάλι μέσα στο οποίο κινείται η Πειραιώς. Μετρώντας την ημερήσια κίνηση της μετοχής, σημειώνεται πως στη διάρκεια της διόρθωσης καταγράφηκαν δύο αναπηδήσεις-αντιδράσεις, οπότε και διασπάστηκε η πρόσφατη καθοδική γραμμή τάσης και ο ΚΜΟ 10 ημερών.

Πολύ σημαντική τεχνικά περιοχή για τη μετοχή της Πειραιώς θεωρείται το 1,84 ευρώ (στο διάγραμμα απεικονίζεται με την κόκκινη γραμμή), πειστική υπέρβαση της οποίας θα δώσει σήμα αγορών όχι μόνο στη μετοχή της Πειραιώς αλλά και συνολικότερα στους τίτλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

σ.σ.: περίπου την ίδια ώρα, στις 13:15 η μετοχή της Εθνικής με +4,63% αντιδρούσε στα 2,94 ευρώ που είναι το μέχρι τώρα υψηλό της συνεδρίασης. Σταθερή η μετοχή της Alpha Bank στο 0,703 ευρώ, με σημαντικές απώλειες 5,80% στο 0,455 ευρώ η μετοχή της Eurobank. Για τη μετοχή της Eurobank να σημειωθεί πως χαμηλό ημέρας καταγράφηκε λίγο μετά τις 11:00 στο 0,427 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v