Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2014

Το roadshow στις ΗΠΑ και οι έρευνες για CCHBC

Τη στήλη καταλαμβάνει σήμερα ο Χαμαιλέων, λόγω της απουσίας του Εκηβόλου.

ALPHA - EUROBANK: Στη Νέα Υόρκη βρίσκονται στελέχη των δύο τραπεζών για παρουσιάσεις στους επενδυτές.

Eurobank και Alpha παρουσιάζονται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει η Deutsche Bank. Την πρώτη εκπροσωπεί ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρ. Μεγάλου, ενώ από πλευράς Alpha στην Ν. Υόρκη βρίσκεται ο κ. Β. Ψάλτης.

 

COCA COLA: Προκαταρκτική έρευνα για τις πρακτικές της CCHBC, στην Ελβετία, όπου και η έδρα της, ξεκίνησε μέσα στο Καλοκαίρι η Ελβετική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αφορμή στάθηκαν καταγγελίες της ελβετικής αλυσίδας Denner, τρίτης μεγαλύτερης της χώρας, για παρεμπόδιση της ελεύθερης προμήθειας μέσω παράλληλων εισαγωγών από το εξωτερικό, όπου το διάσημο αναψυκτικό πωλείται φθηνότερα.

Αυτό που εξετάζει η Ελβετική Ανεξάρτητη Αρχή είναι αν ο εμφιαλωτής έχει συνεργαστεί με εμφιαλωτές σε Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και Γαλλία, προκειμένου οι τελευταίοι να μην δώσουν στην ελβετική λιανεμπορική αλυσίδα Denner καμία προσφορά ή να της δώσουν υπερτιμημένη προσφορά προκειμένου να στερηθεί το δικαίωμα να διαθέτει προϊόντα παράλληλης εισαγωγής στην Ελβετία.

Επί της ουσίας αυτό που εξετάζει η Ελβετική Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αν η Coca Cola μέσω των πρακτικών της εμποδίζει τις παράλληλες εισαγωγές Coca Cola από το εξωτερικό στην Ελβετία. Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της CCHBC αρκέστηκε να αναφέρει πως η εταιρεία θα συνεργαστεί με τις ελβετικές αρχές, όπως κάνει πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v