Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2015

«Βολές» για SNB και FTSE 25

SNB: Τα πάνω-κάτω σε διεθνές επίπεδο έφερε η χθεσινή, μάλλον αιφνιδιαστική, κίνηση της Κ.Τ. της Ελβετίας. Μόνο το γύρισμα του DAX στη Φρανκφούρτη εκτιμήθηκε πως ξεπέρασε τα 30 δισ. ευρώ (σε χρηματιστηριακή αξία).

Στο forex μετά την απόφαση της SNB σημειώθηκαν τεράστιες διακυμάνσεις, αλλά τα ευρωχρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη.

Σε αντίθεση με το Χ.Α. που έγραψε δεύτερο συνεχόμενο πτωτικό σερί, αλλά με τον Γ.Δ. να μη χάνει τις 800 μονάδες.

FT 25: Στις 258,29 μονάδες ο δείκτης, με τη Solidus να σημειώνει ότι το premium στα ΣΜΕ Ιανουαρίου κυμάνθηκε στο 0,27% στο εύρος των 256,75-265,50 μον. Σε σχέση με την προχθεσινή συνεδρίαση το ΣΜΕ έχασε πέντε μον. (όσο και η θεωρητική ζημία).

Μία... ανάσα από το stop ο ft 25, και επόμενο επίπεδο (σε περίπτωση διάσπασης) οι 254-252, ενώ προς τα πάνω αντίσταση θεωρούνται οι 263-265 μον. Λιγοστές οι μετοχές που κράτησαν χαρακτήρα εχθές, ειδικότερα στο άδειασμα στις δημοπρασίες (αναλυτικά στοιχεία στο σχετικό θέμα του Θανάση Σταυρόπουλου).

Συγκεκριμένα η Alpha Bank (από τις τράπεζες), ο Μυτιληναίος και η ΜΕΤΚΑ. Στην ίδια κατηγορία η... σχεδόν μόνιμη πλέον Αεροπορία Αιγαίου, η Grivalia, η Viohalco, και βεβαίως οι ΤΙΤΑΝ και FF Group.

Σταθεροί οι παίκτες σε όλη τη διάρκεια της δίμηνης κρίσης.

Μερίδα αναλυτών εκτιμά πως υπό προϋποθέσεις μπορεί να διαμορφωθεί καλύτερη εικόνα ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήξης της σειράς Ιανουαρίου.

Θεωρήσαμε, στις αρχές της εβδομάδας, ενθαρρυντικό το ότι οι δύο κύριοι μονομάχοι έκαναν στροφή προς τα οικονομικά θέματα.

Ωστόσο είναι... εντυπωσιακό πως από δήλωση σε δήλωση η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη επιτείνοντας την ανασφάλεια, αντί να αποσαφηνίζει τα πράγματα.

Μύλος...

Εύλογα η προσοχή και το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο. ELA να δούμε τι θα γίνει, τελικά.

...Και τα λέμε, στη διάρκεια της συνεδρίασης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v