Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2015

ΧΑ: Τα (βραχυπρόθεσμα) σενάρια

Για τον FT 25 στις 227 μονάδες εντοπίζεται η πλησιέστερη αξιόλογη αντίσταση. Αντιστοιχεί στο επίπεδο διόρθωσης 78,6% του ανοδικού ΑΒ (μέρος συνολικότερης διακύμανσης). Από εκεί διέρχεται και το επίπεδο διόρθωσης 50% του τελευταίου πτωτικού από τις 259 μονάδες.

Η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 208 μονάδες. Για όσο διάστημα ο δείκτης δεν δίνει κλεισίματα υψηλότερα αυτών, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για όσους έχουν short θέσεις.

Ο Βασίλης Μαρκάκης επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα «πόσες μονάδες αξίζει μία ενδεχόμενη ενδιάμεση συμφωνία».

Δύσκολη η απάντηση, αν δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους της συμφωνίας.

Διαφορετικά θ' αντιμετωπίσει η αγορά μία παράταση μόλις 2-3 μηνών και διαφορετικά μία παράταση 6-9 μηνών.

Αλλιώς θα αντιμετωπίσει μία εξαιρετικά επώδυνη συμφωνία στην οποία όμως γίνεται έστω μία αναφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους και αλλιώς επί απουσία αυτής.

Επίσης, οι αντιδράσεις της αριστερής πτέρυγας αμέσως μετά την ανακοίνωσή της, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία του δείκτη. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, το ζητούμενο είναι αν η έντασή τους θα είναι τόσο μεγάλη ώστε να θέσει σε κίνδυνο τη δεδηλωμένη.

Όπως και να έχει, έχω την αίσθηση ότι όσο κακή και αν είναι η συμφωνία, η αγορά θα την αντιμετωπίσει με μεγάλη ανακούφιση, καθώς θα έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης αναμένεται να κινηθεί ανοδικά, καταρχάς μέχρι την πρώτη αξιόλογη αντίσταση των 756-761 μονάδων, και σε δεύτερη ίσως φάση προς τις κατερχόμενες γραμμές τάσης που συμπίπτουν με τις ισχυρότατες και κρίσιμες αντιστάσεις των 818 (61,8% του ανοδικού ΑΒ) και των 823 μονάδων (23,6% του συνολικού πτωτικού ΒΓ).

Αν και η προσέγγισή τους είναι πιθανή, η υπέρβασή τους πριν από την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, φαντάζει απίθανη.

Το καλύτερο σενάριο για τους θερινούς μήνες εξαντλείται στη ζώνη που οριοθετείται από την περιβόητη αντίσταση των 858 μονάδων (το κατά Στάθη Παπαβασιλείου ακρωτήριο Χορν) και τους ΜΚΟ 200 ημερών που σήμερα διέρχονται πέριξ των 880 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v