Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2016

Τι... παίζει τώρα;

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, η στήριξη των 560 μον. έσωσε την παρτίδα, γεγονός που αφήνει κάποια μικρά περιθώρια αισιοδοξίας. Η στοιχειωμένη αντίσταση των 572,3 μον. παραμένει σημείο-κλειδί για την πορεία του.

Οπως σημειώνει ο Βασίλης Μαρκάκης, νέα αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασής της θα καταστήσει τους πωλητές επιθετικότερους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι παντελώς απίθανο ν' αντέξει μια νέα, τρίτη δοκιμασία, η στήριξη των 560 μον. Ο δείκτης θα κινηθεί βίαια πτωτικά προς την ευρύτερη ζώνη των 550-540 μον.

FTSE25: Όσον αφορά τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σημείο-κλειδί παραμένει η διαγώνιος D3. Μόνο με την έγκυρη υπέρβασή της, η οποία θα πρέπει να συνοδευτεί από αξιοπρεπή τζίρο, θα γείρει η πλάστιγγα υπέρ των αγοραστών. Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την ισχύ της διαγωνίου D4, καθώς ενδέχεται να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΔΤΡ: Η τεχνική εικόνα στον τραπεζικό δείκτη παραμένει αποκαρδιωτική. Για τη σχετική βελτίωσή της θα επαναλάβουμε ότι απαιτείται τουλάχιστον η έγκυρη, πειστική υπέρβαση της αντίστασης του συστήματός μας, που σήμερα διέρχεται από τις 652 μον. και στην συνέχεια η υπέρβαση του εκθ. ΜΚΟ 30 ημ. που διέρχεται από τις 678 μον. Για τη ραγδαία επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση των 613 μον.

DAX: Ο γερμανικός δείκτης εξακολουθεί να κυμαίνεται για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση μεταξύ της στήριξης και της αντίστασης του συστήματός μας.

Η παραβίαση της μιας ή η υπέρβαση της άλλης θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση για αρκετές ημέρες. Ως πιθανότερο φαντάζει το πτωτικό σενάριο και σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη στήριξη που παρέχεται από το ανοδικό gap των 10.374 μον. θεωρούμε ότι δεν θ' αντέξει.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο δείκτης θα κινηθεί προς την κρίσιμη στήριξη των 10.100, απ' όπου διέρχεται και ο απλός ΜΟ 200 ημ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v