Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 16 2017

ΚΥΡΜ: Μια δημόσια πρόταση αλλιώτικη απ’ τις άλλες!

Η δημόσια πρόταση της εταιρείας Μάρμαρα Κυριακίδης είναι από τις ελάχιστες που δεν προκάλεσαν τις αντιδράσεις των μετόχων μειοψηφίας, και αυτό για πολλούς λόγους:

Πρώτον, γιατί η προσφερόμενη τιμή είναι η υψηλότερη της τελευταίας πενταετίας. Έτσι από το 2012 ο τίτλος έχει κερδίσει 760% και μόνο κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, 74%!

Δεύτερον, γιατί η διοίκηση του ομίλου όχι μόνο δεν προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά την τιμή του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ αλλά αντίθετα προέβαινε και σε αγορές ιδίων μετοχών.

Τρίτον, γιατί πριν τη δημόσια εγγραφή, η εταιρεία ανακοίνωσε επισήμως (ενώ τυπικά δεν όφειλε) τα πολύ ανεβασμένα αποτελέσματα που σημείωσε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και

Τέταρτον, γιατί το προσφερόμενο τίμημα είναι κατά 78% υψηλότερο από τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στις 30/6/2016 (93,6 έναντι 52,5 εκατ. ευρώ).

Όσο λοιπόν και αν η απόφαση του βασικού μετόχου (Ηλίας Κυριακίδης) δυσαρεστεί την επενδυτική κοινότητα και την προβληματίζει για το μέλλον του ΧΑ, όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια τίμια αντιμετώπιση απέναντι σε όσους μετόχους μειοψηφίας εμπιστεύτηκαν τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v