Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2017

Ελκυστικά μερίσματα… και στην Κύπρο

Δεν είναι μόνο το ΧΑ που προσφέρει μερισματικές αποδόσεις πολύ υψηλότερες σε σύγκριση με τα επιτόκια των τραπεζικών καταθέσεων.

Κάτι τέτοιο ισχύει και για επιλεγμένες μετοχές του κυπριακού χρηματιστηρίου, παρά το γεγονός ότι στο Νησί της Αφροδίτης δεν υπάρχουν capital controls και ο κίνδυνος της χώρας είναι κατά πολύ χαμηλότερος.

Ενδιαφέρουσα λοιπόν είναι η ανάλυση της κυπριακής χρηματιστηριακής εταιρείας Argus, που εμφανίζει τις μερισματικές αποδόσεις των 11 εισηγμένων του ΧΑΚ, οι οποίες διανέμουν φέτος μετρητά στους μετόχους τους (σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Stockwatch).

Στη σχετική λίστα εντάσσονται η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Petrolina (7,8%), η Τσιμεντοποιΐα Βασιλικού (6,15%), η ασφαλιστική Atlantic (7,3%), ο Όμιλος ειδών πληροφορικής Logicom (6,10%), η ξενοδοχειακή Stademos (3,97%), αλλά και οι ΚΕΟ (ποτά, αναψυκτικά), Salamis (κρουαζιέρες), Frou-Frou (μπισκότα), Lordos Hotels, Appolo Investment Fund και Blue Island (ιχθυοκαλλιέργειες).

ΥΓ1: Όπως και στην Ελλάδα, οι τραπεζικές μετοχές απουσιάζουν από τη συγκεκριμένη λίστα.

ΥΓ2: Περιορισμένη υποχώρηση τιμής για τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου κατά τους πρώτους μήνες διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (κεφαλαιοποίηση στο 1,24 δισ. ευρώ).

ΥΓ3: Το πενταετές ομόλογο της Alpha Bank Cyprus που λήγει το 2018 διαπραγματεύεται στο «95».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v