Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2017

FTSE 25: By the book

Σημαντική η χθεσινή υποχώρηση στο ΧΑ, για αρκετούς (μεταξύ αυτών και ο γράφων)...αναιτιολόγητη ως προς την έκταση της, καθώς ο ΓΔ έχασε 1,23%, με βαρίδι τον ΔΤΡ κατά 2,21% αλλά και ο FTSE25 κατά 1,42% χαμηλότερα.

Συναλλαγές 36,6 εκατ. μετοχές- 16,3 στην Εθνική (το σχεδόν 50% !!!), τζίρος 37,7 εκατ. ευρώ (το 51% στον τραπεζικό κλάδο). 

Από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης "μετρά" τα όρια κίνησης για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς ο κλάδος παραμένει το κλειδί (και) της βραχυπρόθεσμης τάσης. 

Εμείς θα εστιάσουμε στον FTSE25 (με τη βοήθεια του Ηλία Ζαχαράκη), "μετρώντας" τα περιθώρια είτε προς τα άνω είτε προς τα κάτω κίνησης. 

Εκτίμηση μας, πως το προηγούμενο υψηλό του δείκτη, δηλαδή οι 2.220- 2.230 θα "έβγαζαν" διόρθωση (ωστόσο την περιμέναμε ηπιότερη) ωστόσο η περιοχή των 2.174-2.177 παραμένει κύρια στήριξη και με τον δείκτη στις 2.188 περιμένουμε με ενδιαφέρον την συμπεριφορά των traders στην περίπτωση που προσεγγισθεί αυτή η χαμηλότερη ζώνη άμυνας. 

Με μέτριες συναλλαγές/τζίρο η χθεσινή υποχώρηση- σήμερα λήγει η σειρά μηνός Αυγούστου στα Παράγωγα, ενώ στη συνέχεια (και κατά πάσα βεβαιότητα μετά την λήξη της συνεδρίασης) αναμένεται η βαθμολόγηση από τον οίκο Fitch.

H λήξη στα Παράγωγα σχετίζεται με την χθεσινή εικόνα των τραπεζών, των blue chips υποστηρίζει μερίδα αναλυτών που στέκονται και στον μέτριο τζίρο (σχεδόν 30% λιγότερος του μέσου όρου της εβδομάδος).

Για αυτό βλέπουμε και τις αντιστάσεις των 2.204 ως πιο κοντινή αλλά και των 2.220 ως κύρια. 

Από δεικτοβαρείς μετοχές εστιάζουμε στο...άνοιγμα της Coca Cola, την κίνηση του ΟΠΑΠ προς τα 9,80 ευρώ, την ανθεκτικότητα της ΔΕΗ πέριξ των 2,16, την πανομοιότυπη συμπεριφορά του ΑΔΜΗΕ πέριξ των 2,10 αλλά και την Αεροπορία Αιγαίου στα 8,54 ευρώ. Σηματωρός η Jumbo με πολλά...σκαμπανεβάσματα τελευταία και από τις τράπεζες η Αlpha Bank λόγω των αυξημένων συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί το 3ήμερο 8-10 Αυγούστου σε χαμηλότερες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v