Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2017

Newsphone: Μέτοχοι με… το βλέμμα στις δικαστικές αποφάσεις

Κοντά στα 7,6 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της εισηγμένης στο ταμπλό του ΧΑ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της ανέρχονται στα 23,5 εκατ. ευρώ, τα κέρδη εξαμήνου στα 80 χιλ. ευρώ (από 118 χιλ.) και ο καθαρός της δανεισμός στα 813 χιλ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η Newsphone διεκδικεί δικαστικά από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ποσά πολλαπλάσια από το ύψος της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής της στο ΧΑ.

Πρώτον, ποσό λίγο πάνω από τα 11 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΟΓΑ. Πρωτόδικα το δικαστήριο δικαίωσε μερικώς την εισηγμένη με ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη υπέβαλαν αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ, που συζητήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και έκτοτε η απόφαση αναμένεται. Μάλιστα, οι νομικοί σύμβουλοι της Newsphone θεωρούν ως «σφόδρα πιθανή τη δικαστική ευδοκίμηση υπέρ της εταιρείας».

Και δεύτερον, πάνω από 10 εκατ. από το ελληνικό δημόσιο (υπόθεση ΚΕΠ), με την αγωγή να έχει συζητηθεί τον Ιούνιο του 2017 και την απόφαση να αναμένεται. «Είναι σφόδρα πιθανή η δικαστική ευδοκίμηση της υπόθεσης υπέρ της εταιρείας, είτε η πριν αυτής εξωδικαστική τακτοποίηση της υπόθεσης» επισημαίνουν οι νομικοί σύμβουλοι της εισηγμένης.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v