Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2018

Κρίσιμη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη

«Πονηρή», πολύ «πονηρή» η σημερινή συνεδρίαση, τελευταία της εβδομάδας. Από τη μία, ο Γιώργος Α. Σαββάκης, στην πρωινή ανάλυσή του «φέρνει» τον ΓΔ αντιμέτωπο με τις 860 μονάδες.

Από την άλλη, στο Βερολίνο, οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να ολοκληρώθηκαν. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αναδείξει την παράμετρο Βερολίνο/Φρανκφούρτη ως ικανή αφορμή είτε για σημαντική αντίδραση (επαναφορά στα ιστορικά υψηλά για τον DAX) είτε για διόρθωση (δοκιμασία πολύ σημαντικών στηρίξεων).

Συμπληρώνουμε και την αυλαία στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων Q4 για τις εισηγμένες στη Wall Street, με Wells Fargo, J P Morgan κ.α. στο επίκεντρο.

Τεχνικά, όπως «μετρά» ο Ηλίας Ζαχαράκης, «αισίως πλησιάζουμε στα υψηλά του καλοκαιριού… Το 837 κοντινή επιθετική στήριξη. Το 856 επόμενη αντίσταση. Το Intraday stop πλέον στο 830, σε κλείσιμο ώρας.

Επιπρόσθετα παραπέμπω στα διαγράμματα του φίλτατου Mimis69 για ΓΔ και DAX (ημερήσιο, ωριαίο) και S&P 500 & DJIA (by R.Prechter).

Επιπλέον το EwG πήγε πρίμα, όπως αναμενόταν, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας είχε χρήσιμες επαφές στο Λονδίνο και την προσεχή Παρασκευή, στη διάρκεια της συνεδρίασης, λήγει η πρώτη (απλή) σειρά στα Παράγωγα και αργά το βράδυ μάς βαθμολογεί η Standard & Poor's.

Ακολουθούν τη Δευτέρα το Eurogroup (22/1) και το πράσινο φως για το νέο ομόλογο 7ετούς διάρκειας, με τον Στέλιο Παπαδόπουλο να πηγαίνει στην J P Morgan (του Jamie Dimon) και τον νουνεχή και άριστο γνώστη των «κλειδιών» Δημήτρη Τσάκωνα να αναλαμβάνει ως μεταβατικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v