Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2018

Νέο ιστορικό υψηλό για την Aegean

Η αλήθεια είναι πως έχουμε καιρό να «μετρήσουμε» την Aegean, με την τελευταία φορά μας, στις 4 Ιανουαρίου. Τότε εστιάζαμε στην τεχνικότητα της μετοχής -ήταν στα 8,30-, με τον εύγλωττο τίτλο «Βλέπει υψηλότερα η ΑΡΑΙΓ», με στόχο την προσέγγιση/υπέρβαση των (τότε υψηλών) των 8,60 μονάδων.

Και αν για τα οικονομικά αποτελέσματα 2017 ήμασταν εκ προοιμίου σχεδόν βέβαιοι πως θα είναι all time high (από την εισαγωγή της στο ΧΑ, το καλοκαίρι του 2007), περιμέναμε την επιλογή της διοίκησης για το επενδυτικό mega project της παραγγελίας των νέων αεροσκαφών, για να δούμε προς τα πού... τροχιοδρομεί για την επόμενη ημέρα η εισηγμένη.

Απόφαση και ανακοινώσεις δεν έχει ακόμη η αγορά, για το συγκεκριμένο θέμα, παρότι έχουν παρέλθει τα χρονικά περιθώρια που είχαν τεθεί.

Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας σε αυτή την ανάρτηση, ει μη μόνον η «μέτρηση» της τεχνικότητας της μετοχής μετά την πτήση πάνω από τα 9,30 ευρώ, που αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό.

Φιλόδοξο το πρόγραμμα για το 2018, εάν δεν έχουμε δραματικά απρόοπτα, οι στόχοι του θα υπερκαλυφθούν, με τον πήχη να ανεβαίνει πάνω από το 1,2 δισ.

Με αυτή την προοπτική, τα 669,89 εκατ. ευρώ τρέχουσας αποτίμησης/με την τιμή της μετοχής στα 9,38 ευρώ, τα θεωρούμε συντηρητικά, με γνώμονα την προ (περίπου) ενός έτους εκτίμησή μας για χρηματιστηριακή αξία που θα γράφει το 8άρι μπροστά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v