Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2018

Οι «βόλτες» της Reggeborgh στην Ελλάδα

Δεν ήταν new entry για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι ολλανδοί της Reggeborgh Invest που κατέχουν πλέον ποσοστό 9,38% της εισηγμένης, αλλά ούτε άγνωστοι στην ελληνική αγορά και δη την κατασκευαστική.

Το family fund της οικογένειας Wessels (κατατοπιστικό το σχετικό ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια) έχει "ανακαλύψει" τον κλάδο, αλλά διατηρούσε χαμηλό προφίλ, έχοντας ένα μικρό ποσοστό μόλις 1,38% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Συμμετοχή, που είχε "χτιστεί" σε τιμές χαμηλότερα των 4,90 ευρώ.

Η ολλανδική εταιρεία είχε εδώ και καιρό στο monitoring της την ελληνική αγορά, "έψαχνε" να βάλει... πόδι, που λένε. Η Reggeborgh Invest είχε "χτυπήσει" την πόρτα του Ελλάκτωρα (συγκεκριμένα την πλευρά Μπόμπολα- Κούτρα) αλλά η πρόταση είχε απορριφθεί.

Μία λεπτομέρεια, λιγότερο γνωστή, είναι, πως πριν λίγα χρόνια, το 42,5% του ολλανδικού ομίλου VolkerWessels ανήκε στο CVC Capital Partners, που τελευταία κάνει γερό "μπάσιμο" στην εγχώρια αγορά υγείας.

Το CVC μπήκε στη VolkerWessels το 2007, έγινε ισότιμος εταίρος με τους Wessels (που είχαν επίσης 42,5%), αλλά αυτά μέχρι το 2013 που ξανάπούλησε τη συμμετοχή του στην οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v