Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2018

Γιατί δεν «άρεσαν» στην αγορά οι εξαγορές της MOH

Απώλειες 17,64% σε διάστημα εβδομάδας για τη μετοχή, μετά τις επιθετικές ρευστοποιήσεις των δύο τελευταίων συνεδριάσεων.

Στα 22,40 ευρώ εμφανής η «διπλή κορυφή» στις συνεδριάσεις Δευτέρας- Τρίτης, για να ακολουθήσει ο... καταιγισμός χθες Πέμπτη, με μείον 13,88% και ελάχιστο ημέρας στα 17,94 ευρώ. Συνολικά άνω των 600 εκατ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία.

Διότι, όπως ανέφεραν αναλυτές στη στήλη, από αμιγής εταιρία στον κλάδο πετρελαιοειδών και ενέργειας μετατρέπεται σε... conglomerate. Δηλαδή σε έναν «πολυσχιδή» όμιλο με δραστηριότητες πλέον στον τραπεζικό τομέα αλλά και στα media, τα οποία μάλιστα δεν βρίσκονται στη καλύτερη εποχή τους. Το... κακό με τα conglomerates είναι ότι κατά κανόνα αποτιμώνται με discount, ενώ αρκετοί ξένοι επενδυτές τα... αποφεύγουν, διότι αγοράζοντας μετοχές αποκτούν έκθεση όχι σε έναν αλλά σε πολλούς τομείς. «Αν κάποιος επενδυτής θέλει έκθεση στα media, τότε αγοράζει media, αν θέλει τράπεζες, αγοράζει τράπεζες, δεν αγοράζει... λίγο απ' όλα», όπως σημείωσε στη στήλη στέλεχος ξένου επενδυτικού οργανισμού.

Σήμερα από νωρίς είναι εμφανής η πρόθεση υπoστήριξης της μετοχής, με τις πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα να δίνονται από την υψηλή τιμή αρχής (18,52 ευρώ), να ακολουθούν νέες πωλήσεις και υποχώρηση έως τα 17,94 ευρώ, χαμηλό επίπεδο, όπου ενεργοποιήθηκαν εκ νέου εντολές αγοράς με την τιμή να αντιδρά προς τα 18,06 ευρώ.

Στην τρέχουσα τιμή, η αποτίμηση της εισηγμένης διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v