Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2023

Alpha Bank: Σε θέση οδηγού

Με θεαματική αντίδραση 7,01% στη χθεσινή συνεδρίαση, η μετοχή έφθασε στο 1,145 ευρώ. Ενθαρρυντική -από τεχνική πλευρά- ένδειξη για τους long η μετατροπή του 1,10 ευρώ ως επιθετική στήριξη, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη.

Η μόνη από τις 4 συστημικές με αρνητικό πρόσημο το 2022, ξεκίνησε από χαμηλότερο σημείο εκκίνησης το 2023 καλύπτοντας απόκλιση 14,50% τις πρώτες 5 συνεδριάσεις του νέου έτους. Αποτίμηση πλέον στα 2,69 δισ., μεγαλύτερος μέτοχος μειοψηφίας η πλευρά Reggeborgh/Holterman με εκπεφρασμένη πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση του 6,5%, με το οποίο εμφανιζόταν στις 6 Δεκεμβρίου.

Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μέρος των συναλλαγών αυτών των ημερών να αφορούν περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του family fund του John Paulson με ισόποση ενίσχυση της Reggeborgh/Holterman. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές και σε ό,τι αφορά στην τακτική των Ολλανδών -στην συγκεκριμένη συγκυρία-, το ποσοστό συμμετοχής δεν πρόκειται να υπερβεί το όριο του 9,9% του μ.κ.

Σε αυτή τη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v