Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2023

Τα spreads, το FinForum και ο Χατζηδάκης στα βαθιά

Στις 5,59 ποσοστιαίες μονάδες το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Spread τεράστιο, που διευρύνεται περαιτέρω παρά τις πιέσεις της (προηγούμενης) κυβέρνησης και τα... μπινελίκια του (πρώην) ΥΠΟΙΚ.

Τα επίχειρα αυτής της πολιτικής, οι αρνητικές ροές δανεισμού, ας τα προσέξουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι. Αλλά πώς; με ευχολόγια και διακήρυξη προθέσεων; Προφανώς το θέμα δεν θα συζητηθεί στο FinForum (την Τρίτη στο King George) με παρουσία (μεταξύ πολλών άλλων) εκπροσώπων λ.χ. της Fitch, Standard & Poor's, κύριων αξιολογητών της ελληνικής οικονομίας, αν και θα έπρεπε να το συμπεριλάβει η ίδια η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Αφορά την επιχειρηματικότητα, την πραγματική οικονομία, συνακόλουθα την κοινωνία.

Την προσεχή εβδομάδα (από Δευτέρα;) οι συναντήσεις του Κωστή Χατζηδάκη με τους τραπεζίτες. Δεν μπορεί να μη συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα -του θηριώδους spread-, μένει να φανεί σε τι... γλώσσα θα τους απευθυνθεί ο νέος «τσάρος» της οικονομίας και κατά πόσον τα λόγια του θα μπουν και δεν θα... βγουν, με τη μία.

Οπως εδώ και καιρό γίνεται, από την προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι τη νέα (συνέχεια της προηγούμενης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v